Untung Nur Ain Sufiah dikurniakan seorang ibu yang bukan hanya kaya dan berjaya. Tetapi juga prihatin terhadap anak. Baru-baru ini, Bonda Rozita berkongsi momen membelikan sebuah kereta Mercedes Benz buat anak perempuannya di media sosial.

Perkongsian tersebut nyata menarik perhatian warga maya yang kagum dengan kasih sayang usahawan Rumah Terapi Alam itu terhadap anak tersayang. Apatah lagi, Bonda Rozita Ibrahim memberitahu hampir enam tahun dia tidak membeli kereta baru.

IKLAN

Nur Ain Sufiah atau mesra disapa Ain yang kini meniti usia 18 tahun dikhabarkan bakal melanjutkan pengajian di universiti tidak lama lagi.

Demi memastikan Ain mudah berulang-alik ke universiti, Bonda Rozita Ibrahim berkunjung ke showroom Utama Motors untuk mencari kenderaan yang sesuai buat puteri kesayangan.

“Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti!

Dalam masa sama, Bonda Rozita turut mencari kereta untuk kegunaan di resort miliknya. Dedah ibu kepada usahawan Datuk Seri Aliff Syukri ini, “Ain nak masuk U insyaAllah Ogos nanti. Dia kerja sambil belajar.

Ain saya belikan Merc dan saya suruh try masuk Lamborghini. One day maybe Ain boleh beli Lamborghini harga RM3.5 juta. Jadikan ia sebagai satu exam explore diri boleh capai tak?

Jika Ain boleh capai, itu sebagai reward diri. Ami kasi target value bisnes. Saya tak akan beri hadiah mewah selagi tak buktikan pada saya.

Pesan saya pada Ain. Orang hebat mindset dia macam roket. Suka perubahan diri, suka duit, suka pencapaian, selalu upgrade semangat dan cita-cita. Jangan jadi orang sama sampai mati!”

“Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti!

IKLAN

Ujarnya lagi, “Bonda bukan jenis bermewah luxury car kerana bagi saya tak ada keperluan untuk saya menunjuk kereta mewah untuk membuktikan saya orang kaya atau berjaya.

Saya hanya suka alam. Resort Rumah Terapi Alam itu bukti kerja seni bonda (investment dunia dan akhirat saya) Jamu Ratu Malaya dan dari berniaga ni saya buat Yayasan Bonda Rozita (YBR) bantu agama dan kemanusiaan.

Ia bakal saya tinggalkan namun akan terus berjalan untuk sedekah pada Binatang dan manusia. Boleh je beli kereta mewah kalau setakat nak merasa 1 ke 3 biji. Tak salah sekiranya dah banyak buat kerja amal.

IKLAN

Saya bukan suka kereta yang high performance. Saya suka invest dan property sahaja.”

“Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti! “Ain, Saya Belikan Merc”, Bonda Rozita Belikan Mercedes Untuk Anak Sempena Bakal Masuk Universiti!

Bonda Rozita Ibrahim yang sebelum ini dikenali menerusi jenama Sendayu Tinggi menjadi sumber inspirasi golongan wanita kerana kemampuannya mengemudi empayar perniagaan. Jiwa kental, sifat berani dan pemikiran optimis Bonda Rozita menyuntik semangat masyarakat untuk turut berjaya sepertinya.

Artikel https://www.nona.my/pernah-duduk-setinggan-rumah-bocor-jutawan-bonda-rozita-ibrahim-akui-jadi-kaya-pun-ujian/

Walau kaya-raya namun dunia kebajikan sering dititikberatkan. Selain berusaha mendekatkan diri kepada Yang Maha Esa dan menjadi hambaNya yang lebih baik daripada sebelum ini.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI