Uyaina Arshad  selamat melahirkan bayi sulung pada tanggal 8 September 2022 yang lalu. Uyaina atau nama penuhnya Saidatul Naseha Uyaina Arshad, 29 tahun, berkongsi momen indah kelahiran bayinya menerusi Instagram yang dirinya selamat bersalin melalui kaedah pembedahan (Caesarean). Sewaktu itu, Uyaina dan suami masih lagi belum mendedahkan wajah putera sulungnya itu.

IKLAN

“Akhirnya Sempurna..” UYAINA ARSHAD Dan RAJA SYAHIRAN Akhirnya Dedahkan Wajah Putera Sulung

Dan sebentar tadi, Uyaina akhirnya mendedahkan pada umum wajah anak lelakinya menerusi gambar eksklusif yang dimuatnaiknya ke dalam akaun Instagramnya. Kelihatan Uyaina dan suami anggun dan segak mengenakan persalinan hitam dan emas yang nyata menyerlahkan kemanisan momen yang ditonjolkan.

“Akhirnya Sempurna..” UYAINA ARSHAD Dan RAJA SYAHIRAN Akhirnya Dedahkan Wajah Putera Sulung

Di ruangan kepsyen, Uyaina menulis ayat-ayat manis memperkenalkan anak kesayangannya itu kepada peminat mereka.  “Bismillahirohmanirrahim.Akhirnya sempurna. Raja Urhan bin Raja Syahiran Anak sulung kami. Kebanggaan kami. Semoga dilimpahi rahmatNya selalu wahai anakku. Mama Baba sayang kamu sangat-sangat!”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UA (@uyainaarshad)

Sewaktu di awal kelahiran putera sulungnya, Uyaina dan suami, Raja Syahiran memaklumkan Raja Urhan dipilih untuk putera sulungnya. Jelas Uyaina, ‘Urhan’ bermaksud seoranng pemimpin Yang Hebat.  Selain dekat dengan nama ibunya yang tercinta ‘Noor Alhan’, nama ‘Urhan’ juga diambil dari nama Sultan Empayar Uthmaniyyah yang kedua iaitu Sultan Orhan Gazi.

Untuk makluman, Uyaina Arshad selamat bernikah dengan penyanyi Raja Syahiran pada jam 9.03 pagi di Colony Star Boulevard pada 21 Disember 2021.

IKLAN

Menjengah ruangan komen, ramai rakan artis serta peminat kedua-duanya cukup teruja dengan hantaran gambar yang dikongsikan Uyaina dan suami. Semoga putera sulung Uyaina dan Raja Syahiran ini menjadi insan yang soleh, dan berguna buat agama dan bangsa.

“Akhirnya Sempurna..” UYAINA ARSHAD Dan RAJA SYAHIRAN Akhirnya Dedahkan Wajah Putera Sulung “Akhirnya Sempurna..” UYAINA ARSHAD Dan RAJA SYAHIRAN Akhirnya Dedahkan Wajah Putera Sulung “Akhirnya Sempurna..” UYAINA ARSHAD Dan RAJA SYAHIRAN Akhirnya Dedahkan Wajah Putera Sulung

Kredit Foto: Instagram (@uyainaarshad)

IKLAN

***

Majalah Nona juga ada di Telegram tau. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang (link)

***

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI