Penyanyi bersuara emas, Azharina tampil memohon maaf kepada seluruh peminatnya andai kenyataan yang telah dilontarkan olehnya dalam sebuah video bersama Majalah Nona mengundang kemarahan.

IKLAN

Azharina Mohon Maaf Andai Persepsi Hijab Dirinya Di Salah Erti

Tiada niatnya untuk mencetus kemarahan orang ramai. Tutur Azharina, “Asalamualaikum, maaf ya jika saya menganggu. Ini rasanya ada konteks yang saya sampaikan di salah ertikan dan telah menyebabkan kemarahan ramai orang.

Azharina Mohon Maaf Andai Persepsi Hijab Dirinya Di Salah Erti

Saya mohon maaf, posting ini saya merujuk kepada diri saya sendiri. Yang buruk datangnya dari saya dan hanya yang terbaik datangnya dari Allah SWT.

Semenjak semalam saya menerima mesej dengan kata-kata kesat malah ada yang mengugut saya berkenaan posting ini. Harapnya ada jalan untuk saya memperbaiki dan saya mohon semua yang membaca ini memaafkan saya jika fahaman yang saya sampaikan salah. Bukan niat saya sebegitu, terima kasih.

Dalam perkembangan lain, Azharina atau mesra disapa Nina mengambil keputusan untuk berhijab pada usia 34 tahun. Bercerita tentang kisah penghijrahnya, “Sebenarnya saya hanya mengenakan selendang sebagai permulaan. Pada suatu hari, selepas habis solat Zuhur, saya post satu gambar di Instagram dalam keadaan bertudung.

IKLAN

Azharina Mohon Maaf Andai Persepsi Hijab Dirinya Di Salah Erti

Waktu itu baru ‘cuba-cuba’ menggayakan tudung dengan lengkap. Sebaik sahaja gambar itu dipostkan di IG, keluar pula artikel dengan tajuk “Alhamdulillah, Azharina sudah berhijab,”. Jujurnya saya terkelu dan cemas juga.

IKLAN

Mungkin itulah petunjuk yang Allah berikan jadi saya teruskan sahaja dengan penampilan baru ini. Ramai netizen yang mendoakan agar saya terus istiqamah dan itulah yang saya cuba lakukan sehingga kini. Saya benar-benar berharap ini perubahan yang akan saya bawa sampai bila-bila,” katanya.

Azharina Mohon Maaf Andai Persepsi Hijab Dirinya Di Salah Erti

Bercerita tentang karier seninya pula, “Alhamdulillah, Queen of Soul adalah konsert solo saya yang ke-4 dan terbesar pernah dilakukan. Peminat yang datang dari Brunei dan United Kingdom juga turut sama dan saya rasa sungguh berbesar hati dengan kesanggupan peminat yang datang menyaksikan konsert ini.

Konsert ini juga adalah sebagai titik petanda tahun ke-20 saya di persada seni. Dari umur saya 18 tahun lagi saya sudah menyimpan banyak checklist. Inilah salah satu darinya,” kata Azharina.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI