Miss International Malaysia 23 (MIM)  telah menobatkan ratu-ratu baharunya kali ini di mana  Cik Cassandra Yap dan Cik Ashlyn Ooi dinobatkan sebagai Miss International Malaysia 2024. Acara tahun ini bukan sahaja meraikan kecantikan tetapi juga kecerdasan, bakat dan keanggunan yang dijelmakan oleh wanita Malaysia.

IKLAN

Angkat DUA PEMENANG Sebagai MISS INTERNATIONAL MALAYSIA 2024

Turut menyertai Cik Cassandra Yap dan Cik Ashlyn Ooi, adalah ratu Miss International Malaysia 2023, Cik Kimberly Vung, Cik Christina Lee, dan Cik Aaliyah Wunsch, yang mendapat gelaran naib juara pertama, kedua dan ketiga.

Pihak penganjur Miss International Malaysia percaya bahawa setiap peserta adalah ratu Miss International Malaysia kerana mereka telah menunjukkan dedikasi mereka ke arah mencapai impian masing-masing.

Dianjurkan oleh Persatuan Pentas Anak Seni Malaysia dan dipersembahkan oleh SunStrong Entertainment, MIM meraikan bukan sahaja kecantikan, tetapi semangat yang diperkasakan oleh wanita Malaysia, kepelbagaian budaya negara dan komitmen yang tidak berbelah bahagi terhadap kelestarian.

Angkat DUA PEMENANG Sebagai MISS INTERNATIONAL MALAYSIA 2024

MIM mengunjurkan nilai teras, cita-cita dan aspirasi Malaysia ke pentas global.  Menurut Encik Jawed Khan, Presiden dan Pengarah Kebangsaan PPASM & MIM menyebut bahawa setiap peserta MIM dengan pelbagai latar belakang mereka, benar-benar mewujudkan hati Malaysia dan intipati uniknya dan berfungsi sebagai suara untuk pelbagai tradisi, masyarakat dan kepercayaan.

YB Datuk Seri Panglima Dr. Jeffrey G. Kitingan Timbalan Ketua Menteri I Sabah, Encik Jawed Khan, Pengarah Kebangsaan Miss International Malaysia, dan Encik Jment Lim, pengasas SunStrong Entertainment menekankan kepentingan mentakrifkan semula kecantikan melangkaui penampilan. Keindahan yang ditakrifkan semula ini merangkumi kisah-kisah yang terjalin dalam jiwa seseorang, perjuangan menentang keraguan diri, dan impian yang  jauh dan luas.

IKLAN

Menurut Jment Lim, pengasas SunStrong Entertainment menyatakan bahawa Sunstrong Entertainment dengan bangganya mempersembahkan MIM kerana Miss International Malaysia bukan sekadar gelaran,  ia adalah panggilan yang bermatlamat.

“Ia melambangkan perpaduan, tujuan, dan kuasa transformatif perubahan positif. Disamping meningkatkan imej Malaysia melalui platform ini, pihak penganjur juga berusaha untuk memastikan setiap peserta muncul sebagai mercu tanda perubahan, meraikan intipati unik mereka, dan mempamerkan budaya kita.

MIM dan SunStrong Entertainment berpegang pada mantra yang sama, “Tiada impian yang terlalu besar, dan tiada pemimpi yang terlalu kecil,” SunStrong Entertainment & Miss International Malaysia komited untuk mempromosikan kuasa transformatif impian ini.

IKLAN

MIM bertujuan bukan sahaja untuk menyentuh kehidupan tetapi untuk mengubahnya secara mendalam. Pertandingan ini berfungsi sebagai bukti kemajuan, keterbukaan, dan dedikasi Malaysia terhadap tujuan bermakna yang bergema secara mendalam di peringkat tempatan dan global.

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI