Bijak Pilih Gaya Korporat Ke Pejabat

Penampilan anggun untuk wanita korporat adalah kunci utama untuk bergaya ketika bertemu dengan pelanggan mahupun rakan perniagaan. Wanita korporat dikaitkan dengan gaya serius dan kemas ketika ke pejabat. Apabila menempatkan diri dalam bidang perniagaan atau dunia korporat, gaya seseorang itu amat penting kerana kita menjadi tumpuan apabila sedang membentangkan kertas kerja atau berucap di dalam bilik mesyuarat.

IKLAN
Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Ada yang percaya bahawa tahap keyakinan seseorang timbul melalui cara kita berpakaian dan seterusnya akan membangkitkan tanggapan pertama daripada khalayak ramai. Maka pada hari ini pelbagai kemeja berkolar, blazer, skirt dan seluar menjadi pilihan wanita ketika hendak ke pejabat. Rekaan terkini yang menepati peredaran zaman jangan dijadikan alasan untuk kelihatan kusam dan serabut. Melangkah keluar dari kereta mewah anda, sudah pasti ramai yang melirik atau tak kurang juga yang memandang dari atas hingga ke bawah apa yang anda pakai.

Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Perasaan tidak selesa timbul takut ada yang mengatakan ketidak serasian pakaian pejabat anda terserlah. Maka, pemilihan pakaian pejabat yang kena dengan diri anda menjadi aset agar tampil bergaya. Untuk anda yang perlu kelihatan professional ketika menghadiri urusan pejabat, penampilan yang bijak dan elegan sudah tentu menjadi pilihan yang tepat dengan padanan yang sesuai dan berkarisma. Kepentingan Sut Wanita Korporat Menggambarkan personaliti, keyakinan, kematangan dan menampakkan ciri intelektual sebagai wanita korporat.
Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Direka untuk wanita korporat ketika menghadiri majlis dan acara yang melibatkan perniagaan atau urusan rasmi pejabat. Pakaian korporat menunjukkan betapa seriusnya anda ketika menjalankan tugasan. Membolehkan anda berkomunikasi dengan baik dan meningkatkan tahap keyakinan anda Sut dihasilkan dengan beberapa rekaan antaranya termasuklah sut tiga helai, sut dua helai dan sut santai yang dihasilkan dari fabrik Satin Tweed, Sutera dan Suede Koduroi.

Jika berhajat untuk membeli sut baru pastikan kualiti fabrik menjadi perhatian utama anda. Ini kerana kualiti yang baik membolehkan anda bergerak selesa ketika menjalankan tugas. Pastikan padding tidak terlalu tebal pada bahu sut kerana ia akan mencacatkan penampilan anda bak pemain ragbi.

Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Blazer hendaklah mempunyai ruang untuk blaus, vest dan cardigan yang hendak dipakai. Pastikan kemeja lengan panjang selesa dengan blazer yang hendak disarung. Skirt dan blazer Padanan dua persalinan ini paling sesuai untuk wanita korporat. Ia menonjolkan ketrampilan anda sebagai seorang wanita yang berkarisma. Walaupun matlamat anda adalah untuk ke pejabat, namun ia juga sesuai jika anda ingin bersantai selepas waktu kerja. Mungkin ingin duduk menenangkan tekanan kerja bersama-sama rakan.

IKLAN

Gayakan skirt dan blazer dengan warna hitam atau biru tua ketika hendak menghadiri majlis formal. Tip Wardrobe untuk sut anda, pastikan sut yang dipilih sesuai dengan bidang pekerjaan dan stail anda Pastikan anda memakai stoking kulit dan kasut bertutup ketika menggayakan sut dengan skirt. Walau bagaimanapun, sut yang dipadankan dengan seluar panjang adalah paling selamat jika anda kurang gemar menyarung stoking kulit Warna hitam dan biru gelap adalah merupakan warna korporat yang tampil professional.

IKLAN
Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Membeli sut rona cerah juga tidak menjadi halangan untuk anda tampil berani bergaya ke pejabat seperti rona merah jambu atau kelabu. Harus ambil tahu tip ini. Tip pakaian Pejabat Untuk urusan rasmi – padanan skirt dan blazer atau seluar dan blazer. Kasut bertutup (bukan sandal). Gayakan dengan kemeja kain lembut, dandanan rambut yang kemas, aksesori, dan sedikit solekan sudah memadai. Gaya korporat ala kasual – Pakaian seperti sundress yang digayakan bersama blazer hitam tampil kasual ketika ke pejabat tetapi pastikan tidak terlalu santai. Boleh juga dipadankan antara blaus bercorak bunga atau abstrak dengan skirt rona yang bersesuaian dengan blaus.

Bergaya Dengan SUT  Ke Pejabat, Ada Peraturannya Untuk Nampak CONFIDENT!

Pakaian kasual hari Jumaat – sesetengah organisasi mempunyai shirt polo yang bercetak logo organisasi tersebut. Maka, sesuai digayakan dengan khakis atau denim tetapi asalkan kemas dan tampil professional. Berbaju kurung juga buat anda kelihatan manis dan sopan. Sesekali gayakan dengan rantai manik yang ringkas rekaannya. Jangan pula seperti menghadiri majlis perkahwinan.

Tentukan matlamat kenapa anda ingin bergaya ketika ke pejabat. Adakah untuk meningkatkan profesionalisme, imej, atau pun prestasi anda? Stail, warna, dan kesesuaian pakaian menentukan tahap kemampuan anda ketika menjalankan tugas. Jika anda begitu prihatin terhadap kerjaya anda, maka penampilan anda harus dititik beratkan lagi supaya lebih professional tetapi dalam masa yang sama stail dikekalkan.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI