Memulakan langkah dalam bidang seni dengan menyertai Akademi Fantasia pada tahun 2013, membuat gadis manis yang berusia 28 tahun ini terus melangkah ke depan. Usahanya berbaloi dan Nabila Razali boleh tersenyum bangga dengan pencapaian lagunya, Peluang Kedua di You Tube sebanyak 21 juta tontonan.

IKLAN
Foto: Instagram @nabila.razali
Foto: Instagram @nabila.razali

“Saya sangat bekerja keras untuk sampai ke tahap ini,” katanya kepada Harian Metro. Sebagai selebriti gadis yang mempunyai nama penuh Nur Nabila Mohd Razali ini tidak dapat lari tohmahan orang ramai. Walau bagaimanapun, gadis yang berkelulusan Ijazah Sarjana Muda Seni Bina (Kejuruteraan) di Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang ini bersyukur tidak sampai ke peringkat depresi.

Foto: Instagram @nabila.razali

“Ciri-ciri depresi tu tak ada tapi saya rasa tak banyak sikit nak ke arah itu, ada. Bila hari-hari kita kena hentam, tak ada orang puji kita, kita rasa dah tak payah lah bekerja dalam bidang seni. Tapi kalau saya fikirkan balik, kalau kita ikutkan apa orang cakap, tak bangun lah, kan.

Foto: Facebook Nabila Razali

Siapa yang nak cari duit untuk kita melainkan diri kita sendiri. So kita kena positif, solat, minta doa supaya jadi lagi kuat dan apa yang saya pegang sampai sekarang Bella memang tak pernah putus asa, biar apa orang nak cakap dan jangan hidup dek puji jangan mati dek keji,” tutur pelakon utama drama Seindah 7 Warna Pelangi ini.

Foto: Facebook Nabila Razali

Bercerita tentang cabaran bergelar usahawan muda yang dalam masa yang sama bergelar selebriti. “Kalau nak cakap pasal cabaran ada banyak cabarannya dan salah satunya adalah bersaing dengan produk yang sedia ada. Macam saya pula masih baharu dan banyak lagi benda yang perlu belajar.

IKLAN

Macam orang lain dah tahu apa strategi terbaik untuk produk mereka bukan macam saya masih lagi try and error. Saya tak mahu ketinggalan bersaing dengan orang lain tapi cara yang sihat. Tapi dalam masa yang sama saya mahu nama produk itu stand out,” kata Nabila Razali yang mempunyai 2.4 juta pengikut di laman Instagram ini.

IKLAN
Foto: Instagram @nabila.razali

Ketika ditanya kepada pemilik nama penuh Nur Nabila Mohd Razali ini tentang dilema memilih dunia professional dan glamor, jawabnya, “Saya memang seorang yang talkative. Sejujurnya bekerja dalam dunia seni saya vibrasi sangat berbeza sebab itu saya memilih bidang ini sebagai kerjaya.

Foto: Facebook Nabila Razali

Tapi tak bermaksud saya lupakan apa yang dipelajari dulu sebab saya masih hubungi kawan-kawan lama. Kalau ada macam nak dekor apa-apa saya akan tanya mereka. Macam saya ada juga dekor bilik sendiri. Mak saya pula rajin dekor rumah dan selalu minta nasihat saya,” bicara Nabila Razali yang lebih mesra disapa Bella.

Foto: Instagram @nabila.razali
Foto: Facebook Nabila Razali