Sebut sahaja filem Ketika Cinta Bertasbih, pasti kenal dengan pelakon watak utama, Anna Althafunnisa’ yang dibawa oleh pendakwah terkenal Indonesia, Dr Oki Setiana Dewi yang sememangya dilihat begitu sopan dan manis dalam penampilan patuh syariah yang digayakan.

Terdahulu, Neelofa sempat menemubual Oki ketika beliau hadir sebagai tetamu jemputan bagi episod ketujuh program ‘Next To Neelofa 2’ dan Oki telah berkongsikan detik sukar yang pernah dialaminya sewaktu baru bergelar pelakon.

IKLAN

Bayaran Lumayan Menanti, Jika Sanggup Buka Tudung Sekejap

 

View this post on Instagram

 

A post shared by نور نيلوفا (@lofa.page)

Oki secara eksklusif telah berkongsikan momen di mana dirinya pernah menerima tawaran bayaran yang lumayan sekiranya dia sanggup membuka tudungnya bagi beberapa babak lakonan. Namun, Oki dengan tegas telah menolak tawaran tersebut.

“Saya kata tak boleh sebab saya pakai tudung. Dia kata tak apa lepas sekejap, selepas tu pakai balik.

“Dia tanya yakin ke tak nak terima tawaran ini dalam nada marah. Wang tawaran masa tu sangat banyak. Tapi saya tetap pertahankan hijab saya.

“Dia kata lagi kepada saya, kamu berhijab tak akan pernah jadi siapa-siapa,” ujar Oki.

IKLAN

Tambah Oki lagi, dia menangis begitu teruk ketika detik itu, kerana dia amat memerlukan wang untuk membiayai perubatan ibunya, dan mahukan ibunya mendapat rawatan terbaik dengan menggunakan wang itu.

Oki Yakin Rezeki Di Tangan Allah, Tak Perlu Gadai Maruah

Bintang Filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ Oki Setiana Dewi Yakini Rezeki Allah, Pernah Di Marah Kerana Enggan Buka Tudung! Bintang Filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ Oki Setiana Dewi Yakini Rezeki Allah, Pernah Di Marah Kerana Enggan Buka Tudung!

Bagaimanapun, dia yakin dan percaya bahawa jika dia berkeras mahu memakai tudung maka Allah akan membantunya.

“Tapi saya minta kepada Allah dan percaya kepada Allah. Saya tetap nak pertahankan hijab saya.

IKLAN

“Meskipun wang yang ditawarkan sangat lumayan, saya masih berpegang pada pendirian di mana dia harus memakai hijab tanpa membukanya,” jelasnya.

Bintang Filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ Oki Setiana Dewi Yakini Rezeki Allah, Pernah Di Marah Kerana Enggan Buka Tudung! Bintang Filem ‘Ketika Cinta Bertasbih’ Oki Setiana Dewi Yakini Rezeki Allah, Pernah Di Marah Kerana Enggan Buka Tudung!

Alhamdulillah, setiap ujian yang Allah beri pada seseorang pasti ada ganjaran yang sedia menanti, NONA doakan agar Oki Setiana Dewi kekal istiqamah dalam perjuanganya untuk sentiasa memberi contoh yang baik sebagai seorang muslimah sejati.

Sumber: Instagram Lofa.page

Sekadar info, artikel ini merupakan artikel olahan semula dari Hijabista

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI