Masih ingat lagi dengan si cantik manis, Hani Nazrina Hanizar yang merupakan finalis Clever Girl Malaysia musim ke-2? Selain senyuman, renungan tajam dari sepasang matanya yang mempesona menjadikan graduan Sains Aktuari ini antara finalis yang memiliki keunikannya yang tersendiri.

IKLAN

Mesra disapa sebagai Hani, anak kedua daripada empat beradik ini seorang yang mudah mesra. Setiap kata-kata yang dilontarkan juga menunjukkan dirinya yang kian matang biarpun baru berusia 23 tahun. “Saya kini bertugas sebagai Eksekutif Perbankan di Maybank. Memandangkan saya pemegang biasiswa Maybank maka saya perlu berkhidmat di situ bagi memenuhi kontrak yang telah dipersetujui sebelum ini.

Bagi saya tiba masanya untuk berkhidmat dan memanfaatkan ilmu yang diperoleh ketika belajar di universiti dahulu. Buat masa ini saya perlu memberikan komitmen sepenuhnya terhadap kerjaya ini. Sementara bidang lakonan sebagai sambilan sahaja buat masa ini,” kongsi Hani yang memiliki darah campuran Melayu, India dan Parsi.

Cerewet Pilih Pakaian, Patutlah HANI NAZRINA Selalu Nampak Cantik Je!

Berketinggian 159cm serta punya wajah yang komersil sedikit sebanyak membuka ruang rezeki buat anak jati Perlis ini dalam bidang seni khususnya lakonan. Hani tidak pernah terfikir untuk menjadi seperti hari ini.

“Saya tak pernah terfikir pun untuk berada di spotlight umum seperti sekarang. Segalanya bermula ketika saya sedang menunggu peluang kerjaya sebaik tamat graduasi. Pergi ke sesi ujibakat lakonan pun sekadar mencuba nasib. Alhamdulillah drama pertama saya “Shh… I Love You” membuka ruang untuk saya terus menceburi bidang lakonan dan iklan komersil,” ujar Hani yang gemar melancong, berenang dan memasak.

Cerewet Pilih Pakaian, Patutlah HANI NAZRINA Selalu Nampak Cantik Je!

Cerewet Pilih Pakaian, Patutlah HANI NAZRINA Selalu Nampak Cantik Je!

KAGUM DENGAN NEELOFA

IKLAN

“Saya amat mengagumi Neelofa kerana beliau seorang yang berpandangan jauh, berfikiran terbuka dan berani mencuba sesuatu yang baru. Beliau pernah berkongsi dengan saya tentang perancangan masa depannya untuk 10 tahun akan datang yang ditulis dalam satu helaian kertas.

Ketika itu kami sama-sama berada di set penggambaran drama. Melihat kepada apa yang ditulis, beliau memberikan inspirasi buat saya agar sentiasa merancang masa depan dan meletakkan target pada diri sendiri.

Cerewet Pilih Pakaian, Patutlah HANI NAZRINA Selalu Nampak Cantik Je!

IKLAN

Maka, saya terinspirasi dengan cara Neelofa. Saya merancang untuk mengembangkan bakat ke peringkat lebih tinggi di samping melanjutkan pengajian dalam bidang PhD agar dapat menjadi seorang selebriti yang berilmu,” ungkap Hani besungguh-sungguh.

Sisi lain bagi Hani ialah dia seorang yang amat cerewet dalam memilih pakaian kerana setiap hari inginkan kelainan dalam penampilan. Hani sering mendapatkan pandangan daripada kakaknya berkenaan dengan gaya yang sesuai. Satu lagi perkara yang jarang orang nak buat tetapi Hani pasti akan buat ialah menyiapkan 7 set pakaian siap-siap berserta aksesori dan kasut untuk seminggu.

Instagram: @haninazrina

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI