Memandangkan sekarang ini kita mengamalkan new normal dengan mematuhi SOP yang disarankan kerajaan, idea ini adalah yang terbaik buat anda yang gemar ke pusat penjagaan kecantikan atau spa. Sebenarnya anda boleh mencipta ruang spa peribadi di rumah. Tidak perlu terlalu nampak mewah, cukup sekadar ianya selesa buat anda sekeluarga.

IKLAN

Cetuskan Ketenangan Tersendiri Dengan Mencipta Ruang Spa Peribadi Di Rumah, Semak 5 PANDUAN Mudah IniNamun sebelum memutuskan untuk mewujudkan ruang spa peribadi di rumah, diperlukan beberapa pertimbangan dan perancangan agar ruang spa dapat disesuaikan dengan keinginan. Antaranya faktor-faktor penting ialah:

TENTUKAN LOKASI

Faktor paling penting jika anda ingin memiliki ruang spa sendiri di rumah. Jika di belakang rumah cukup luas anda boleh memilih lokasinya di situ. Atau, boleh juga menempatkan ruang spa tidak jauh dari kolam renang. Pastikan anda mengira keluasan ruang spa yang hendak dibuat.

Cetuskan Ketenangan Tersendiri Dengan Mencipta Ruang Spa Peribadi Di Rumah, Semak 5 PANDUAN Mudah IniKEPERLUAN, FUNGSI DAN BAJET

Faktor keperluan dan fungsi juga penting kerana anda dapat menentukan peralatan apa yang diperlukan. Sekaligus memudahkan anda membuat perancangan bajet bagi menghasilkan ruang spa peribadi di rumah.

Cetuskan Ketenangan Tersendiri Dengan Mencipta Ruang Spa Peribadi Di Rumah, Semak 5 PANDUAN Mudah IniKONSEP RUANG SPA

IKLAN

Membuat ruang spa peribadi bermakna ia menjadi salah satu ruang penting dalam rumah. Maka, menentukan konsep yang akan diterapkan juga sangat penting. Antara konsep yang boleh diterapkan ialah minimalis, moden, klasik, bohemian dan sebagainya yang sesuai dengan keinginan.

Cetuskan Ketenangan Tersendiri Dengan Mencipta Ruang Spa Peribadi Di Rumah, Semak 5 PANDUAN Mudah IniPEMILIHAN TAB MANDI

IKLAN

Ini kerana keselesaan dalam spa juga ditentukan oleh jenis tab mandi. Pastikan juga ia sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja.

Cetuskan Ketenangan Tersendiri Dengan Mencipta Ruang Spa Peribadi Di Rumah, Semak 5 PANDUAN Mudah IniUNSUR ALAM

Memasukkan unsur alam ke ruang spa merupakan antara elemen penting, tidak kiralah macam mana cantik interior yang diterapkan. Elemen ini menjadikan ruang spa peribadi anda lebih tenang, nyaman dan hangat. Anda boleh mengaplikasikannya dalam aksen kayu atau sekadar tanaman hijau di dalam pasu.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI