Che Puan Sarimah Ibrahim pernah menghiasi ruang Tetamu Diraja Majalah Nona untuk edisi Mac 2017 bersama suami tercinta. Suatu masa yang agak panjang. Ketika itu apabila ditanya tentang kehadiran cahaya mata, tuturnya lembut, “Siapa yang tidak mahu menimang anak untuk melengkapkan kehidupan suami isteri. Kami berdua juga mahu mendengar tangisan bayi seperti pasangan lain. Selain berusaha kami berdoa agar suatu hari nanti ada khabar gembira itu,” bicaranya.

IKLAN

Che Puan Sarimah Ibrahim Bakal Melahirkan Zuriat Kerabat Diraja Negeri Sembilan

Akhirnya doa pasangan sama cantik sama padan ini telah dimakbulkan oleh Allah SWT. Dua hari lalu Che Puan Sarimah telah berkongsi khabar gembira di laman Instagramnya mengumumkan beliau telah hamil, empat bulan. Memang tidak dapat digambarkan kegembiraan pasangan dua sejoli ini. Benar kata orang, rezeki Allah SWT tak pernah salah alamat.

Che Puan Sarimah turut menzahirkan rasa syukur dan keterujaannya buat pertama kali bakal bergelar ibu pada usia 41 tahun. “A wonderful gift from heaven,” kata Che Puan Sarimah yang telah mengikat ikatan perkahwinan dengan cucunda Yang Dipertuan Besar Negeri Sembilan ke-10, Tunku Nadzimuddin Tunku Mudzaffar, 46 tahun, atau lebih mesra disapa Tunku Jamie. Pasangan ini bakal menyambut ulang tahun perkahwinan yang ke4 pada bulan April nanti.

Che Puan Sarimah Ibrahim Bakal Melahirkan Zuriat Kerabat Diraja Negeri Sembilan

Imbas semula perkenalan pasangan diraja ini, kedua-duanya nyata saling tidak mengenali antara satu sama lain. “Di awal perkenalan Tunku Jamie menonjolkan dirinya seorang yang peramah dan hanya memperkenalkan dirinya sebagai Jamie. Pertemuan demi pertemuan saya mula sangsi dengan status sebenar dirinya.

Saya melakukan research di Google dan menemukan jawapan sebenar. Sifatnya yang tidak meninggi diri itu benar-benar memikat hati saya. Jangan tidak percaya beliau merupakan jejaka Melayu pertama yang memberanikan diri mendekati saya,” ungkap menantu kepada Tunku Kecil Besar Tunku Datuk Mudzaffar Tunku Mustapha dan Tunku Dara Tunku Tan Sri Naquiah Tuanku Jaafar ini.

Che Puan Sarimah Ibrahim Bakal Melahirkan Zuriat Kerabat Diraja Negeri Sembilan

IKLAN

Tambah Tunku Jamie, “Saya juga tidak mengenali siapa sebenarnya Sarimah Ibrahim ini. Saya tahu dia seorang selebriti tetapi tidak tahu apa yang dia buat. Pernah melihatnya di majlis-majlis tertentu juga di majalah lalu saya pun membuat research di Google. Pencarian tentang dirinya tidak sukar dan baru saya tahu bahawa dia seorang pengacara popular, pelakon dan penyanyi.

Sesudah mengetahui dirinya pengacara radio Mix Fm saya mula mengubah selera mendengar saluran itu. Saya juga belajar mengenalinya dengan mendengar single Sarimah yang menampilkan penyanyi pop UK, Simon J Bailey dengan lagu You On My Mind,” ujar Tunku Jamie.

Che Puan Sarimah Ibrahim Bakal Melahirkan Zuriat Kerabat Diraja Negeri Sembilan

IKLAN

“Sebenarnya kami berdua mempunyai banyak persamaan. Kami berdua suka melancong, kedua-dua kami merupakan anak sulung, menikmati pilihan muzik genre yang sama, berkongsi horoskop sama dan kami berdua mempunyai darah keturunan Irish. Sarimah gemar bersenam dan setiap hari dia pasti menghabiskan masa di gym. Mula-mula saya hanya menemaninya bersenam tetapi kini saya juga sudah ketagih bersenam. Saya dapat menurunkan berat badan sebanyak 7 kilogram dalam masa empat bulan,” bicara Tunku Jamie ketika ditemu bual dahulu.

Che Puan Sarimah Ibrahim Bakal Melahirkan Zuriat Kerabat Diraja Negeri Sembilan

Gambar: Instagram @sarimahibrahim

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI