Saat dia mengalunkan suaranya, pasti setiap telinga yang mendengar terpukau dengan kekuatan vokalnya. Tambahan pula, aksi lincahnya kala menyanyikan lagu berentak rancak, cukup untuk melabelkan diri penyanyi ini seorang penghibur yang baik. Nama Aina Abdul bukanlah asing dalam dunia hiburan negara. Kejayaannya hari ini, bukanlah datang bergolek. Memerah kudrat keringat melakar nama di puncak tinggi, menjadikan Aina Abdul sebuah nama besar dan disegani.

IKLAN

Dibayar Hanya RM50 Untuk 20 Lagu, AINA ABDUL Kongsi Kisah Pahit Manis Permulaan Karier

Kejayaan tidak datang bergolek. Menurut sumber petikan dari Utusan Malaysia, penyanyi yang baru sahaja melancarkan single terbaru, Kasih Merintih ini pernah menjalani fasa kehidupan yang menyedihkan di mana dia hanya dibayar RM50 selepas mengalunkan 20 lagu untuk dalam sebuah persembahan.

Bukan itu sahaja, malah dia juga harus berkongsi hasil RM50 itu dengan lima ahli band yang lain menyebabkan pendapatannya hanya sedikit sahaja. Namun begitu, Aina tidak mengalah dan tidak pula melatah. Dia yakin untuk mencapai impiannya, setiap cabaran harus dihadapi dengan kesabaran.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AINA ABDUL (@ainaabdul)

Pernah menjuarai kategori Vokal Terbaik dalam Anugerah Juara Lagu ke-36 (AJL-36), Aina turut berkongsi bahawa dia pernah membuat persembahan selama tiga malam berturut-turut tanpa ada penonton di hadapan. Jika ada pun, hanya dua hingga tiga orang sahaja.

Pernah juga saya menyanyi tiga malam berturut-turut tanpa ada penonton di hadapan. Ada ketika, hanya dua hingga tiga orang sahaja. Tetapi ia bukanlah alasan untuk saya tidak memberikan yang terbaik. Bagi saya, jika tiada penonton danbayaran yang tidak lumayan sekalipun, saya harus beri yang terbaik.

Dibayar Hanya RM50 Untuk 20 Lagu, AINA ABDUL Kongsi Kisah Pahit Manis Permulaan Karier Dibayar Hanya RM50 Untuk 20 Lagu, AINA ABDUL Kongsi Kisah Pahit Manis Permulaan Karier

IKLAN

Aina Abdul yang popular dengan single Semalam berkata, dia harus bijak dalam memasang strategi untuk memastikan dirinya sentiasa kekal relevan. Biarpun ramai yang memberi tohmahan berkaitan imejnya namun dia sering berusaha untuk memberikan yang terbaik. 

IKLAN

Saya kena all out. Saya bermula pada usia 28 tahun dan orang anggap lambat. Bila dapat peluang, saya tidak akan sia-siakan.

“Disebabkan itu, saya tidak kisah orang kata fesyen pelik atau dikritik melampau, semuanya saya telan sahaja. Itu bayaran untuk mimpi saya.

Dibayar Hanya RM50 Untuk 20 Lagu, AINA ABDUL Kongsi Kisah Pahit Manis Permulaan Karier Dibayar Hanya RM50 Untuk 20 Lagu, AINA ABDUL Kongsi Kisah Pahit Manis Permulaan Karier

Aina Abdul yang baru sahaja melakar kejayaan dalam diari kariernya apabila konsertnya, KONSERT A Night With Aina Abdul 2.0 yang berlangsung di Istana Budaya, Kuala Lumpur, pada Jun lepas merupakan sebuah pencapaian baharu dalam karier seni Aina Abdul. Aina juga pernah menyanyikan lagu tema filem Tombiruo: Penunggu Rimba, namun ketika itu dirinya tidak dikenali ramai sehinggalah terhasilnya lagu Sumpah.

Sumber gambar: Instagram Aina Abdul

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI