Perjalanan karier primadona Melayu ini sememangnya luar biasa. Setelah 3 dekad bergelumang dalam industri seni, kini Erra Fazira tambah cabang seni lagi.

IKLAN

Berlakon sudah, menyanyi sudah dan mengacara pun sudah, kini Erra Fazira turut bersaing dengan artis zaman milenial bergelar Youtuber.

Erra Fazira Tambah Cabang Karier, 3 Dekad Jadi Anak Seni Kini Bergelar Youtuber!
Foto: Koleksi Majalah Nona

Pasti berita ini mendapat perhatian seluruh peminat Erra Fazira. Pasti ramai yang tertunggu-tunggu apakah content artis kesayangan ramai ini. Erra Fazira tambah cabang sebagai youtuber, bersaing secara positif.

Memetik hantaran ibu kepada Engku Aleesya Engku Emran di laman Instagram milik peribadinya, “Insyaallah kita cuba untuk bangkitkan isu yang dekat dalam kehidupan harian.

Di samping berkongsi input dan pengajaran di sebalik santai,” tulis pelakon filem Sembilu ini sambil berkongsi teaser video keduanya.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Erra Fazira (@errafazira)

Teringat kala bertemu dengan pelakon filem Sembilu ini bercerita tentang anak kesayangannya ini di sebuah majlis dahulu.

Ramai yang memuji kecantikan dan penampilan Engku Alesya dan adakah ibunya sudah mengajar untuk menjaga kecantikan? “Memang saya dah mula didik Aleesya jaga kecantikan. Macam-macam saya beli untuk dia tapi, being budak dia buat apa dia nak buat. Bila tanya dah pakai, dah bila tengok tak pakai pun.

IKLAN
Erra Fazira Tambah Cabang Karier, 3 Dekad Jadi Anak Seni Kini Bergelar Youtuber!
Foto: Instagram @errafazira

Saya dulu pun macam tu bila mak membebel kita belum tentu nak pakai tapi bila ada kesedaran baru kita tahu, dulu mak suruh pakai tapi tak pakai kan.

Jadi, sekarang ni tiba masa saya membebel dekat Aleesya dan besar harapan saya satu hari dia ada kesedaran untuk menjaga kecantikan,” kata Erra yang mahu beri pendidikan seimbang buat anak tersayangnya.

IKLAN
Erra Fazira Tambah Cabang Karier, 3 Dekad Jadi Anak Seni Kini Bergelar Youtuber!
Foto: Instagram @errafazira

Mendidik anak remaja bukan suatu tugas yang mudah lebih-mebih lagi membesar di era teknologi ini. Erra Fazira juga mengakui turut menghadapi masalah yang sama.

“Saya dah mula merasa bahang bila anak meningkat remaja ni makin mencabar tugas sebagai seorang ibu. Bila kita cakap sepatah dia ada jawapan dia, dulu masa kecil hanya “yes mom“.

Erra Fazira Tambah Cabang Karier, 3 Dekad Jadi Anak Seni Kini Bergelar Youtuber!
Foto: Instagram @errafazira
Erra Fazira Tambah Cabang Karier, 3 Dekad Jadi Anak Seni Kini Bergelar Youtuber!
Foto: Instagram @errafazira

Tapi itu cabaran saya juga, saya pun tidak sempurna. Saya belajar daripada pengalaman dan dalam masa yang sama, saya rasa tanggungjawab ibu zaman sekarang kena banyak membaca, cari pengetahuan atau ilmu parenting untuk mendidik anak,” ulas wanita yang berusia 48 tahun ini.

Baca juga; Malu nak buat live Di Platform Digital, FAZS FAOZI Kongsi Tip Confirm Menjadi!