Jika dulu wanita Muslimah sering menjadi mangsa diskriminasi dan diperkecil-kecilkan, kini masyarakat sudah mula menyanjung keupayaan serta sumbangan golongan ini dalam pembangunan negara.

IKLAN

Tidak sedikit ketua wanita, frontliners, ahli sukan, ahli muzik, model dan pereka fesyen serta pemain industri hebat yang berhijab.

Bahkan di Malaysia, majoriti wanita Melayu sendiri selesa mengenakan hijab sebagai lambang keimanan tanpa mengetepikan usaha memajukan diri sendiri.

PENCARIAN RATU HIJABISTA

Hijabista sebagai satu-satunya jenama majalah dan digital di Malaysia yang menjadi rujukan lengkap fesyen, gaya hidup dan kecantikan untuk fashionista bertudung membawakan rancangan realiti Ratu Hijabista.

Rancangan realiti ini membuka peluang kepada semua wanita berhijab tanpa mengira status untuk mencuba nasib dan sekaligus mempertaruhkan bakat, rupa dan personaliti menarik untuk dinobatkan sebagai juara di penghujung pencarian.

Peserta mestilah berumur antara 21 tahun hingga 30 tahun pada tahun 2020. Tarikh ujibakat secara atas talian akan bermula dari 1 Jun – 14 Jun 2020.

Gadis Muslimah Tawan Perhatian Dunia, Ini Masanya Untuk Bersinar & Jadi Inspirasi Hijabista

Gadis Muslimah Tawan Perhatian Dunia, Ini Masanya Untuk Bersinar & Jadi Inspirasi Hijabista

IKLAN

Langkah-langkah penyertaan adalah seperti berikut:

1.Muat naik video pengenalan diri anda di Instagram.

2.Tag Majalah Hijabista @hijabistamag dan hashtag #majalahhijabista #ratuhijabista #safihijabista #sayasayangsaya. Pastikan akaun Instagram anda berada dalam mod terbuka.

IKLAN

3.Isi borang secara atas talian di www.hijabista.com.my/ratuhijabista bagi melengkapkan penyertaan anda.

Program realiti Ratu Hijabista akan bersiaran selama sejam setiap minggu untuk lapan episod setiap Rabu bermula 12 Ogos 2020 jam 9 malam di saluran Astro Prima.

Pemenang Ratu Hijabista akan membawa pulang wang tunai bernilai RM10,000, tiara dan berpeluang menjadi penghias kulit majalah Hijabista keluaran Januari 2021.