Pengacara dan pelakon terkenal, Hawa Rizwana telah mencipta kenangan dan rekod peribadi apabila telah berjaya menawan puncak gunung ke-29 tertinggi di Asia Tenggara, iaitu Gunung Kinabalu.

IKLAN

Menerusi hantaran di Instagram, Hawa Rizwana atau nama sebenarnya Hawa Rizwana Redzuan berkongsi beberapa foto dirinya yang berjaya menawan puncak Gunung Kinabalu pada jam 6.00 pagi pada tanggal 14 Ogos lalu.

Hawa Akui Gemar Lakukan Aktiviti Lasak

Gemar Sukan Lasak & Ekstrem! Hawa Rizwana Bukti Wanita ‘Serba Boleh’ Tak Hanya Cantik Di Kaca TV Gemar Sukan Lasak & Ekstrem! Hawa Rizwana Bukti Wanita ‘Serba Boleh’ Tak Hanya Cantik Di Kaca TV

Untuk rekod, personaliti televisyen berusia 27 tahun ini sememangnya amat meminati aktiviti sukan lasak dan sering memuat naik aktiviti riadah pilihannya antaranya termasuklah berbasikal dan hiking.

“Saya sukakan aktiviti lasak sejak dahulu, jadi perkara itu tidak jadi masalah kepada saya dan saya juga suka mencuba aktiviti ekstrem ini,” katanya.

Menurut Hawa lagi, penglibatan dirinya dalam penggambaran program Real Man Malaysia: Wira Merah banyak mendedahkan dirinya dengan aktiviti lasak apatah lagi dia perlu menghabiskan masa dengan berlatih tinju, berbasikal dan aktiviti larian demi menyiapkan diri dari aspek fizikal sebelum penggambaran program terbabit.

Sukan Ekstrim & Lasak Refleks Stamina

Gemar Sukan Lasak & Ekstrem! Hawa Rizwana Bukti Wanita ‘Serba Boleh’ Tak Hanya Cantik Di Kaca TV Gemar Sukan Lasak & Ekstrem! Hawa Rizwana Bukti Wanita ‘Serba Boleh’ Tak Hanya Cantik Di Kaca TV Gemar Sukan Lasak & Ekstrem! Hawa Rizwana Bukti Wanita ‘Serba Boleh’ Tak Hanya Cantik Di Kaca TV

IKLAN

“Apa yang saya sedar ialah saya seorang yang mampu berdaya saing kerana jika saya tidak boleh satu aktiviti itu, saya cuba sedaya upaya untuk hadapi semua halangan.”

Gadis berusia 27 tahun ini berjaya membuktikan apa sahaja mampu dilakukan sekiranya mempunyai keazaman dan keinginan untuk melakukannya.

IKLAN

Apa yang penting, dia membuktikan stamina dan kekuatan fizikal dan mental wanita sememangnya kuat dalam berhadapan apa jua cabaran. Syabas Hawa Rizwana!

Majalah Nona ada juga di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Follow kami sekarang di SINI!

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI