Sebentar tadi kita mendengar suara Khairy Jamaluddin berkumandang di stestes radio Hot FM. Yang pasti ramai teruja mendengar suara KJ di corong radio bukan? Umum tahu, Bekas Menteri Kesihatan, Khairy Jamaluddin atau KJ memulakan tugas sebagai penyampai radio di stesen Hot FM bagi mengendalikan segmen Bekpes Hot bermula hari ini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM 🇲🇾 (@hotfm976)

IKLAN

Menerusi sumber OhBulan! KJ bersyukur kerana pertama kali kerjasama dengan Johan dan AG berjalan dengan lancar. “Chemistry dengan AG dan Johan ada tapi mungkin akan lebih lancar pada minggu akan datang. Kita masih mencari rentak dan chemistry yang terbaik. Pengalaman saya hari ini alhamdulillah memang bersahaja dan ada persefahaman yang baik.”

Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..”

Bagaimanapun, kata KJ, disebabkan dia masih mempunyai tuntutan kerja yang lain, dia hanya akan ‘on air’ pada hari Isnin sahaja.

“Saya tak datang buat setiap hari. Seminggu sekali pada hari Isnin jam 8 hingga 9 pagi, di mana saya akan bagi kupasan mengenai isu semasa termasuk politik dalam minggu tersebut. Breakfast show kita nak jadikan sebagai satu show yang menyampaikan maklumat yang berfaedah.”

Jelas KJ lagi, antara sebab kenapa beliau bersetuju adalah beliau masih lagi mempunyai cita-cita dan perancangan dalam bidang politik malah beliau tidak mahu dirinya dilupakan begitu saja. Maka tawaran HOT FM ini merupakan salah satu strateginya untuk kekal diingati dan terus membawa misi politiknya, iaitu terus membantu rakyat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hot FM 🇲🇾 (@hotfm976)

Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..”
Foto: Harian Metro

Ditanya persiapan yang dilakukan, KJ, 47, berkata dia hanya mendengar radio kerana baginya platform itu terbaik untuk memperoleh maklumat dan info tepat.

“Persiapan saya nak jadi penyampai radio dengan mantapkan suara. Saya banyak dengar radio saja sebab radio ini satu medium yang saya rasa masih lagi penting. Ada yang kata radio ini tak penting lagi tapi bagi saya radio ini penting sebab radio ini sebenarnya kita dapat pendengar yang captive, maksudnya dia tak boleh nak pergi mana.

Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..”

IKLAN

Tak ada perbezaan sangat sebab orang politik pun bercakap. Jadi sekarang ini, saya tengan mencari pengalaman menjadi ahli politik untuk membawa isu-isu yang agak berat tapi dengan cara lebih muda difahami.

Saya terbuka dan sudah terbiasa dengan ujian dan kecaman. Sudah pasti, sebagai penyampai radio akan ada cakap saya bagus dan sebaliknya. Dari masa ke semasa, saya akan perbaiki,” akhiri KJ.

Meninjau ruangan komen pula, didapati ramai warga maya teruja mendengar celoteh KJ dan memuji beliau.

IKLAN

Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..” Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..” Hanya ‘On Air’ Sekali Seminggu, KHAIRY JAMALUDDIN Terbuka Dikritik “Saya Tak Nak Orang Lupakan Saya..”

Sumber: Ohbulan! 

***

Majalah Nona juga ada di Telegram tau. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI