Hari-Hari Pakai KORSET Walaupun Waktu Tidur, Macam Ni Cara Ramping LITTLE MISS KHAN!

602

Makin hari makin cantik adik Neelofa ni! Selain terpikat dengan kemulusan kulit Little Miss Khan, pasti ramai wanita di luar sana yang mencemburui susuk tubuh langsing gadis kacukan Arab-Pakistan tersebut. Mana tidaknya, pinggang ramping macam kerengga!

Peluang bertemu dengan pemilik nama Nur Ameera Khan ketika sesi fotografi bersama Majalah Nona baru-baru ini, penulis sempat bertanyakan tip cantik yang diamalkan hingga mampu memiliki bentuk tubuh langsing. Tanpa berselindung, Ameera tenang membongkar rahsia.

“Tip cantik? I pakai korset all the time. Sebenarnya I dah mula pakai korset ni sejak tiga bulan lalu dan amalkannya setiap hari walaupun ketika tidur. Ada satu saiz untuk dipakai waktu tidur je.

Tak ada sesiapa pun yang paksa, memang I yang nak pakai sendiri dan mama pun benarkan. Kalau nak tahu, sejak muda lagi dan sebelum ada anak… mama dah start pakai korset. Dengan dah ada 10 orang anak dan body dia maintain macam tu buatkan I pun nak jadi macam mama,” kongsinya sambil ketawa.

Jelas Ameera lagi, “Kakak sulung, Sara yang memperkenalkan I dengan korset ini sebab dia pun pakai. Korset ni dari US.. ada agen yang datang ambil ukuran badan dan dalam masa kurang dari seminggu dah sampai. Selesa pakai korset ni lagipun panjangnya sampai ke peha. Kalau ada photo shoot pun senang, sebab tu I beli tiga color.. putih, nude dan hitam.”

Selain mengamalkan pemakaian korset secara konsisten, Ameera juga rajin pergi ke gym. Patutlah dia nampak fit.I pergi ke gym dalam 5 ke 6 kali seminggu. Memang I addicted to gym dan ia macam my stress free zone. Jenis dan rutin senaman semuanya bergantung kepada trainer.

Di rumah, I akan buat senaman yang I tahu atau call trainer dan tanya dia apa yang patut I buat. Kebiasaannya, I akan buat senaman yang lebih tertumpu dekat pinggang dan punggung.”

Wanita mana yang tak suka dengan kecantikan. Seperti wanita lain, Ameera mengakui betapa pentingnya menjaga kecantikan diri termasuk penjagaan kulit wajah. Menariknya, tip penjagaan wajah Ameera cukup mudah dan tidak memerlukan belanja yang mahal.

Tidak lokek berkongsi petua, ini yang lazimnya dia lakukan. “Mungkin ada yang tak percaya tapi I tak pakai pelembap, serum ataupun krim mata. Kalau ada event atau photo shoot, balik je dari rumah I akan mandi dan lepas tu letak mask Kora Organics.

Pencuci muka pun I guna dari Kora Organics sebab ia organik. Setiap pagi dan malam pula I akan ambil ais letak dekat muka selama tiga minit. Ia bagus untuk kecilkan liang pori, mengurangkan dark circle, cegah pembentukan jerawat dan buatkan muka jadi lebih glowing. 

Hasilnya, my cheek jadi kemerah-merahan since the day I buat ice facial ni. Pastikan ais diletakkan terus on your skin. Selain itu, I juga minum banyak air kosong sehari. Boleh dikatakan dalam 5 ke 6 liter. Untuk pagi, I akan minum lemon yang direndam dengan air panas. Malam, makan madu sekali dengan ‘sarang’ dia tu. Untuk buah-buahan pula I suka makan buah delima dan mangga.”

Rupa-rupanya tak susah pun nak nampak fit, cantik dan langsing macam Ameera. Kunci utamanya ialah rajin! Kena rajin bersenam, rajin jaga pemakanan dan rajin minum air secukupnya.

 

 

Kredit: Instagram Little Miss Khan

 

 

 

Jangan Lupa Komen