Kepintaran teknologi bukan direka untuk menjarakkan hubungan tapi mendekatkan kasih sayang kita. Hebatnya sesuatu inovasi kalau faedah yang terhasil boleh dinikmati oleh semua, bersama-sama.

Nona tertarik dengan ciri-ciri OneHop yang diperkenalkan oleh HUAWEI ini. Maklumlah cukup berguna untuk seseorang yang bekerja dari rumah seperti penulis. Walaupun banyak smart devices, tapi naik angin juga kalau benda yang dicari, tiada di tempatnya.

IKLAN

Sebagai contoh, masa urgent nak pindahkan fail atau gambar penting dari telefon ke PC. Tiba-tiba masa itulah wayar kabel entah ke mana!

Satu lagi bila waktu bercuti, mana pula perginya kunci kereta? Puaslah beg dipunggah, dari satu kocek ke satu kocek, tetap tak ada. Aduh, memang memeningkan.

PENYELESAIAN

Ya, perkara-perkara melibatkan peranti seperti ini kerapkali menjejaskan mood. Sebagai pengguna, kita pasti mengidamkan satu penyelesaian untuk semua masalah. Masa pun tentu dapat dijimatkan.

Kesinambungan peranti adalah jawapannya. Inilah kekuatan baru Huawei Share, ia berfungsi untuk kesenangan kita tak kira di pejabat, di rumah mahupun ketika bercuti.

Bukan hanya khusus untuk pindahan fail di antara peranti telefon pintar, Huawei Share juga menawarkan mod interaksi OneHop, sebuah inovasi melibatkan telefon pintar dengan peranti-peranti pintar lain.

Antaranya pindahan fail, perkongsian audio, sambungan network dan screen projection untuk pengalaman berinterasi yang tak pernah wujud sebelum ini. Sungguh hebat!

Hubungan Semesra Satu Sentuhan, Bagai Huawei Share Dalam Peranti Huawei P40 Ini!

Ketika nak memindahkan foto percutian yang diambil dari telefon ke PC, bayangkan betapa mudahnya dengan cara ini. Sentuhkan saja telefon NFC-enabled ke atas tag Huawei Share di penjuru kanan bawah PC, dan dengan satu tap! kita dah disambungkan secara automatik.

Bagi yang mempunyai telefon capaian versi EMUI 10.0 dan ke atas, anda juga boleh menikmati fungsi Multi-screen Collaboration yang dibawakan oleh Huawei Share.

Ia bukan saja melancarkan pindahan fail di antara PC dengan telefon pintar, bahkan mensinergikan peranti lain seperti papan kekunci dan tetikus. Hebat, hanya dengan satu tap, mesej di telefon anda dapat dibaca di skrin besar.

Lebih mudah begini. Bayangkan anda tap saja telefon pintar ke PC atau tablet, ia secara automatiknya akan memaparkan interface telefon pada skrin utama. Anda seterusnya boleh membuka aplikasi atau ‘menarik’ dokumen dari telefon ke dalam PC dengan sangat mudah (hanya disokong versi EMUI 10.1 ke atas).

Hubungan Semesra Satu Sentuhan, Bagai Huawei Share Dalam Peranti Huawei P40 Ini!

Peminat muzik, ini juga untuk anda. Mudahnya menggunakan Huawei Share dengan hanya tap saja telefon pintar dengan speaker Sound X untuk memainkan muzik kegemaran.

Malah dengan fungsi One-Tap Audio Sharing, anda boleh pause muzik tersebut tanpa mengeluarkan telefon dari poket. Cukup dengan ‘menekup’ saja bahagian atas speaker! Amboi, mudahnya.

Hubungan Semesra Satu Sentuhan, Bagai Huawei Share Dalam Peranti Huawei P40 Ini!

IKLAN

Kalau rumah kita dikunjungi ahli keluarga atau kawan-kawan, fungsi One-Tap Network Connection ini pasti membantu. Tak payah beritahu kata laluan Wi-Fi anda berkali-kali, tapi cukup dengan tap saja telefon mereka pada bahagian NFC di router Huawei, Internet terus disambungkan!

Fungsi One-Tap Screen Projection pula memudahkan mereka untuk menggunakan televisyen pintar. Tap saja telefon pada alat kawalan jauh untuk menonton rancangan kegemaran pada skrin lebih besar dengan imej yang lebih jelas. Harus jaga-jaga yang ini, budak-budak suka!

Anda juga tak perlu lagi bawa kunci kereta ke mana-mana. Dengan Huawei Share, kini kereta boleh dikunci atau sebaliknya apabila telefon anda berdekatan kereta. So keyless!

Jadi itulah beberapa kelebihan Huawei Share yang menarik perhatian Nona. Untuk akan datang, Huawei bertekad akan terus menjalin kerjasama dengan rakan ekosistem lain bagi menawarkan lebih banyak pengalaman pintar yang luar biasa.

PETAL SEARCH WIDGET, GERBANG KE JUTAAN APPS!

Huawei P40 Pro+ didatangkan dengan Petal Search Widget – Find Apps. Ini merupakan widget yang membantu anda mencari apps, kandungan atau berita yang diperlukan secara mudah.

IKLAN

Kemudahan ini memberikan akses kepada pengguna untuk memuat turun apps seperti yang tidak pernah dialami sebelum ini.

Bagaimana caranya?

Langkah 1

Untuk mencari apps yang diperlukan dalam peranti P40 anda, gunakan Petal Search Widget – Find Apps untuk membantu. Cuma klik bar ‘Find Apps’ pada homescreen anda untuk menggunakan.

Langkah 2

Petal Search Widget akan memaparkan apps terbaik yang mungkin ingin dimuat turun. Anda hanya perlu menaip nama Apps yang dicari dalam bar carian.

Langkah 3

Petal Search Widget akan memaparkan hasil carian paling relevan. Ia juga akan mencadangkan apps yang sesuai dalam HUAWEI AppGallery, muat turun melalui link rasmi, versi web atau dari store pihak ketiga.

Hubungan Semesra Satu Sentuhan, Bagai Huawei Share Dalam Peranti Huawei P40 Ini!

Ikuti kempen Together in Just One Tap (klik sini) untuk mengetahui dengan tentang ekosistem peranti pintar terbaharu yang diperkenalkan oleh HUAWEI!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI