Pemangku Raja Pahang, Tengku Hassanal Ibrahim Alam Shah Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah sememangnya sudah diketahui umum seorang yang cukup merendah diri, mudah didekati dan sangat dihormati. Sikap dan keperibadian baginda sememangnya menjadi perhatian rakyat.

IKLAN

“Humblenya…” Tindakan TENGKU HASSANAL Tunduk & Ambil Skrol Terjatuh Ketika Istiadat Raih Pujian

Malah baru-baru ini, tindakan Tengku Hassanal ketika di Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (Palapes) Universiti Awam ke-40 mencuri perhatian warga maya.

Ketika Istiadat Pentauliahan Diraja Pegawai Kadet Pasukan Latihan Pegawai Simpanan (Palapes) Universiti Awam ke-40, secara tidak sengaja seorang penerima iaitu Leftenan Muda Sarah Monika Mohd Roni Sow Abdullah kelihatan gagal menyambut skrol yang diserahkan Tengku Hassanal.

@nadia_rhtv Pemangku Raja Pahang, Raja yang humble…Allahu Akbar Semoga Allah lanjutkan usia Tuanku! #pemangkurajapahang #kerabatpahang #tengkumahkotapahang #tengkuhassanalibrahimalamshah #tengkuhassanal #fyp #fypシ #fypage #fypシ゚viral #viral #palapes #pentauliahandiraja #ukm #kaptenraeiz #kaptenraeizhamed #raeizhamed #captraeiz #captraeizhamed #extudm #bekastentera #tudm #veteran #veteranATM #Malaysia #rajaberjiwarakyat ♬ original sound – Nadia_RHTV

Siapa menyangka, reaksi spontan Tengku Hassanal yang tunduk dan mengambil sendiri skrol yang jatuh membuat ramai pihak kagum. Dalam pada itu, Sarah Monika berkata dia mengakui bersalah tidak dapat mengambil sendiri skrol berkenaan dan terpaksa mengikut protokol majlis.

IKLAN

“Saya sangat gementar naik ke pentas ketika itu sehingga orang terdekat pun menyedarinya. Bagaimanapun, saya gagahkan diri juga naik dan lain pula jadinya apabila skrol diserahkan Tengku Hassanal terlepas daripada genggaman tangan saya.”

Meninjau di ruangan komen rata-rata kagum melihat cara baginda yang sangat merendah diri.

IKLAN

“Humblenya…” Tindakan TENGKU HASSANAL Tunduk & Ambil Skrol Terjatuh Ketika Istiadat Raih Pujian

Sumber: Majalah KELUARGA | Kredit foto: Instagram (@this.7)

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI