Setiap wanita memiliki aura positifnya yang tersendiri. Namun ada sesetengahnya yang tidak tahu bagaimana untuk menonjolkannya. Aura adalah tenaga yang tersimpan dalam diri seseorang yang dapat meningkatkan daya tarikan bagi yang melihatnya. Aura sangat berpengaruh terhadap kehidupan seseorang.

IKLAN

Untuk memiliki pancaran aura keseimbangan kecantikan luaran dan dalaman, anda perlu tahu cara untuk membuka aura tersebut. Salah satunya ialah menghilangkan hal-hal negatif dan melakukan hal-hal positif. Bagi anda yang kurang percaya diri, ini caranya untuk membuka aura wajah yang selama ini tersembunyi.

CUCI WAJAH SETIAP PAGI

Ketika bangun pagi biasakan untuk mencuci wajah anda dengan air suam sambil memberikan sedikit urutan lembut pada wajah. Pastikan anda melakukannya sebelum memulakan aktiviti pagi.

URUTAN LEMBUT

Tenangkan wajah dengan urutan menggunakan pembersih atau lembap yang sesuai dengan jenis kulit anda. Bilas dengan air suam menggunakan kain atau tuala bersih. Setelah dibersihkan tutup wajah menggunakan kain basah yang telah direndam dengan air suam. Biarkan lebih kurang lima minit. Ulangi 3-5 kali kemudian urut dengan lembut agar otot wajah lebih tenang.

Inilah Wanita Inginkan, Buka AURA WAJAH Tersembunyi Secara Semula Jadi! Bagaimana tu?

BERSENAM

IKLAN

Bersenam secara rutin dan teratur. Tidak perlu senaman yang berat setiap hari kerana anda boleh lakukan di mana saja. Lakukan dua kali seminggu. Pilih senaman yang dapat mengeluarkan peluh kerana peluh yang keluar adalah racun yang terkumpul dalam badan. Jika tidak dikeluarkan akan mengganggu aliran pembuluh darah.

TIDUR DAN ISTIRAHAT SECUKUPNYA

IKLAN

Waktu yang terbaik iaitu pada malam hari. Semasa anda tidur kulit wajah akan membuang sel-sel kulit mati dan radikal bebas. Sel-sel kulit baru akan muncul seterusnya berlaku proses pengencangan. Bintik-bintik hitam dan garis hilang akan berkurangan.

ELAK SIFAT NEGATIF

Hindari sifat dan perbuatan yang mengandungi aura negatif seperti marah, iri hati, bersedih yang berlarutan, melukai perasaan orang lain, dendam cemburu dan sebagainya. Amalkan sikap ramah dan lemah lembut. Jangan lupa sentiasa sedekahkan senyuman kerana aura positif akan mematikan aura negatif yang ada. AMY MOHD

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI