Sudah tiga tahun berlalu sejak kali terakhir penulis menemui Datin Noor Kartini Noor Mohamed di sebuah majlis anjuran Naelofar Hijab. Ibu kepada sembilan cahaya mata itu jelas begitu anggun, putih mulus kulitnya biarpun sudah mencecah 50-an. Nampak sebaya pula kalau Datin berdiri di sisi anak-anak tersayang.

Baru-baru ini, kesempatan bertemu Datin Noor Kartini atau yang mesra kami sapa Datin Tini secara maya, bagai mengimbau nostalgia. Di sebelah anak daranya, Athisha Khan, Datin Tini tenang menyapa tetamu media dengan kecantikan yang sama. Sungguh jelita sekali orangnya, seperti langsung tidak dimamah usia.

IKLAN
Personaliti yang lembut menyerlahkan sisi awet muda Datin Tini
Datin Tini dan Athisha Khan

 

Sebagai isteri VIP dan berdarah kacukan Pakistan-Arab, sudah tentu ramai menganggap…

‘kalau banyak duit, tentulah cantik’

‘kalau dah anak kacukan, memanglah putih’

‘Datin kan orang Kelantan, comey lote lah’

 

RAHSIA FOUNDATION

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ameera Khan (@littlemisskhan)

Tiba-tiba penulis teringat pula perkongsian Ameera Khan tentang wajah jelita ibunya semasa muda. Kecantikan Datin Tini memang tiada tandingan, tapi pasti ada rahsia yang diamalkan untuk kekal cantik seperti sekarang.

Hakikatnya, Datin Tini juga mengalami masalah kecantikan yang sama dengan wanita lain. Apatah lagi di usia emas, beliau perlu lebih memberi perhatian terhadap penjagaan kecantikan dari luaran dan dalaman.

IKLAN

Tanpa berahsia, ibu kepada selebriti Neelofa ini mendedahkan kebaikan Young & Glow Foundation yang menjadi amalannya sejak dahulu.

Kemasan baru Cream Foundation Young & Glow
Pembungkusan lama foundation kesukaan Datin Tini

“Memang saya pakai sendiri produk ni sejak dulu lagi. Dulu foundation yang sama kami jual dalam balang kaca yang agak besar, tapi ramai pelanggan minta jual dalam bekas yang kompak dan mudah dibawa ke mana-mana,” katanya.

Selain daripada pembaharuan bungkusan yang baru, Young & Glow Foundation ini juga didatangkan dengan saiz kuantiti yang lebih banyak iaitu 10g.

“Bedak asas kompak jenis krim ini mengandungi beberapa bahan seperti argan oil, minyak biji avokado dan ekstrak pudina. Bagi saya, foundation ini sesuai untuk semua jenis kulit Asia, mesra wuduk dan hadir dengan sijil halal rasmi.

IKLAN

Memang ideal dijadikan pilihan oleh wanita Muslimah moden dengan litupan kekal sehingga 8 jam,” cerita Datin Tini yang sememangnya menggemari bedak yang ringan dan selesa pada kulit wajahnya sendiri.

Sempat juga Datin Tini kongsi cara pemakaian bedak kegemarannya. “Biasanya lepas mandi, saya akan basahkan span dan pupuk Young & Glow Foundation ke seluruh wajah. Bedak ni memang banyak khasiat untuk kulit kita. Jeragat boleh pudar dan bagi yang ada masalah jerawat pun boleh sembuh, insyaAllah.

Ramai pelanggan Young & Glow beritahu saya, mereka suka pakai bedak ni walaupun sekadar duduk rumah. Puas sebab kulit cantik sambil merawat macam-macam masalah. Yang penting, pakai dengan konsisten setiap hari,” kongsi Datin Tini yang sememangnya gemarkan kecantikan sejak usia remaja.

Kini pada usia 55 tahun, Datin Tini masih aktif menjalankan bisnes Naelofar Hijab dan merupakan Pengasas Young & Glow.

Datin Tini dan Neelofa