Pemakaian pelitup muka kini diwajibkan setiap kali keluar rumah. Cuaca panas terik di luar pula membuatkan kulit jadi kemerah-merahan dan iritasi. Serba-salah jadinya! Tapi, tentu anda lega apabila masalah itu ada solusinya, kan?

Irritasi kulit sebab pemakaian pelitup muka? Kami Kongsi Solusi Di Sini!

IKLAN

 

Antara penyebab yang menjurus kepada kesihatan kulit terganggu adalah cuaca, amalan pemakanan, liang pori tersumbat dan terkini, mungkin disebabkan pengaliran udara yang terhalang akibat fabrik pemakaian pelitup muka yang tidak sesuai. Kita berpeluh lebih dari biasa dan hasilnya berpunca dengan kulit yang ‘breakout’.

 

Selain membuat pilihan pelitup muka berfabrik sesuai, apakata kita cuba ubah rutin penjagaan kulit. Jenama La Roche-Posay daripada L’Oreal mungkin boleh jadi ‘teman baik’ anda selepas ini agar memberikan ketenangan kepada kulit sensitif kamu. Kita mula dengan rutin Effaclar hari ini OK!

 

Irritasi kulit sebab pemakaian pelitup muka? Kami Kongsi Solusi Di Sini!

 

Tips La Roche-Posay untuk anda:

#1 Terdapat banyak koleksi topeng muka di pasaran. PILIH YANG TEPAT! Tentulah pelitup muka yang bermaterial lembut, sekiranya kulit anda sensitif.

 

#2 Gunakan pencuci gel untuk pembersihkan kulit sempurna dan pada masa yang sama mengekalkan keseimbangan pH. Anda MESTI CUBA Effaclar Purifying Foaming Gel Cleanser.

 

#3 Gunakan produk Serozinc yang mengandungi Zinc Sulfate untuk mengawal pengeluaran sebum dan mengurangkan ‘kemunculan’ liang pori.

 

#4 Pilih pelembap atau krim yang boleh membantu mengurangkan cela, kekal matte dan merawat kulit berjerawat dan bermasalah. Effaclar Duo+, Effaclar K+ atau Effaclar Mat boleh dimasukkan dalam senarai pilihan terbaik untuk anda.

IKLAN

 

Jadi biarkan masalah kulit menjadi isu utama anda. Jom kita mulakan hari ini dengan rutin penjagaan kulit baharu menggunakan rangkaian produk Effaclar untuk kulit sensitif anda!

 

 1. Mulakan dengan Effaclar Purifying Foaming Gel. Produk ini membersihkan kotoran dan minyak berlebihan pada wajah sambil mengekalkan keseimbangan pH kulit. Ia terbukti mengurangkan kulit berjerawat!
 2. Kemudian, gunakan produk Serozinc, oil blotter facial mist yang dihasilkan untuk memberi keselesaan pada kulit berjerawat, mengawal kilauan dan mengetatkan liang pori.
 3. Akhiri rutin anda dengan salah satu daripada tiga pelembap ini; Effaclar Duo+, Effaclar K+ atau Effaclar Mat, bergantung kepada kondisi kulit anda. Setiap pelembap ini mempunyai keistimewaan tersendiri untuk ‘berperang’ dengan kulit bermasalah.

 

KELEBIHAN tiga pelembap ini yang anda perlu tahu:

 

IKLAN

Effaclar Duo+ (Untuk Kulit Berjerawat)

 • Pelembap anti-jerawat, anti-cela dan anti-pengulangan dengan Salicyclic acid serta LHA
 • Kesan yang boleh dilihat seawal 12 jam
 • Menyingkirkan cela, kesan tidak sempurna pada kulit dan memperbaiki liang pori tersumbat
 • Memberi keselesaan

 

Effaclar K+ (Untuk Kulit Berminyak)

 • Pelembap dengan Salicyclic acid. Ia anti-oksida dan anti-sebum selama lapan jam
 • Sesuai untuk kulit yang dengan bintik hitam, tekstur tidak sekata dan kilau berlebihan
 • Selepas penggunaan satu bulan, tekstur kulit menjadi lebih halus, liang pori tidak tersumbat dan kilauan pada wajah lebih terkawal
 • Terbukti anti-pengulangan terhadap kesan cela dan bintik hitam

 

Effaclar Mat (Untuk Kulit Normal ke Berminyak)

 • Pelembap kawalan sebum
 • Menghalang kilau pada kulit dan memastikan kulit sentiasa halus dan matte
 • Memberi keselesaan

Jadi, anda boleh terus tersenyum dan membuat pilihan tepat untuk kulit anda!

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI