1. Boleh ceritakan bagaimana bermulanya Figure & Co dan siapakah orang kuat di sebalik syarikat perancang perkahwinan ini?

Figure & Co ditubuhkan pada Januari 2015, menjadi sebuah refleksi kaliber Husni Zaim Zakaria (Huzai Yahya) sebagai seorang pengurus acara perkahwinan dan majlis korporat. Huzai Yahya mula bertapak di dalam bidang pengurusan majlis dan acara sejak tahun 2012 lagi dengan menyediakan perkhidmatan pengurusan majlis perkahwinan dengan skala kecil pada awalnya. Alhamdulillah kini ia semakin berkembang dan kami telah banyak menjayakan majlis perkahwinan dan juga majlis dalam skala yang besar.

IKLAN
Jika Anda Gagal Merancang, Anda Sebenarnya Merancang Untuk Gagal. Ini Pesanan Dari Perancang Perkahwinan Figure & Co
Huzai Yahya
  1. Mengapa anda menceburi bidang perancang perkahwinan sebagai kerjaya?

Perkahwinan adalah satu penyatuan yang kudus namun proses perancangan perkahwinan boleh menjadi rumit dan kacau bilau tanpa panduan yang tepat. Sebagai perancang perkahwinan, saya berasa puas apabila sesebuah majlis berjalan dengan lancar dan semua pihak gembira. Percayalah kegembiraan pelanggan menjadi satu kepuasan yang tidak terkira kepada perancang majlis.

Jika Anda Gagal Merancang, Anda Sebenarnya Merancang Untuk Gagal. Ini Pesanan Dari Perancang Perkahwinan Figure & Co
Salah Satu Majlis Resepsi Perkahwinan Diraja Kelolaan Figure & Co Menyaksikan Kehadiran Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Sultan Nazrin Muizzuddin Shah Ibni Almarhum Sultan Azlan Muhibbuddin Shah.
  1. Apakah khidmat yang ditawarkan oleh Figure & Co?

Syarikat ini menyediakan perkhidmatan pengurusan majlis perkahwinan dan acara korporat. Sebagai contoh, Figure & Co mempunyai tenaga kerja yang efisyen untuk koordinasi sesebuah majlis perkahwinan yang berskala besar kerana tenaga kerja yang dipilih mempunyai pengalaman luas di dalam bidang pengurusan acara. Figure & Co juga mempunyai pereka fesyen in-house , Shazana Abu Bakar yang menghasilkan rekaan busana perkahwinan tradisional dan moden dengan sentuhan eksklusif dan perincian mewah untuk pelanggan Figure & Co.

Jika Anda Gagal Merancang, Anda Sebenarnya Merancang Untuk Gagal. Ini Pesanan Dari Perancang Perkahwinan Figure & Co
Pelamin Ringkas Berkonsep Ala Inggeris
  1. Bagi anda apakah perkara yang pasangan pengantin tahu apabila hendak merancang sesebuah majlis resepsi dan nikah?

Adalah penting untuk bakal pengantin menetapkan garis masa dan anggaran bajet. Dua elemen ini memainkan peranan utama di dalam perancangan sesebuah majlis “If you fail to plan, you are planning to fail”. Pengantin juga harus bersifat realistik dalam merancang perkahwinan dan bergerak seiring dengan bajet yang dikeluarkan. Insya Allah sebagai perancang majlis, pihak kami akan cuba melakukan yang terbaik.

  1. Bagi anda apakah tema perkahwinan yang akan menjadi popular di tahun 2018?

Pada pandangan saya, tema tradisi akan kembali mewarnai acara perkahwinan yang berlangsung pada 2018 kerana saya lihat corak permintaan daripada pelanggan di pasaran semasa cenderung ke arah perkahwinan berkonsepkan tradisi yang lengkap dengan elemen musik tradisi, busana, tatarias, aturcara dan juga suasana klasik.

IKLAN
Jika Anda Gagal Merancang, Anda Sebenarnya Merancang Untuk Gagal. Ini Pesanan Dari Perancang Perkahwinan Figure & Co
Pelamin Berciri Tradisional Semakin Popular
  1. Apakah pakej yang ditawarkan oleh Figure & Co?

Kami menawarkan pelbagai pakej perkahwinan termasuk koordinasi majlis, rekaan busana, pelamin dan dekorasi serta pelbagai lagi dan pelanggan boleh hantarkan sebarang pertanyaan kepada huzai@figurecompany.com atau ikut kami di Instagram @figure.co untuk sebarang pertanyaan.

  1. Saya percaya dalam setiap perniagaan akan ada turun dan naik. Jadi pernahkah anda menghadapi masalah dengan pengantin dan bagaimana anda menangani perkara tersebut?

Setiap pelanggan mempunyai kehendak yang berbeza jadi Figure & Co menerapkan komunikasi sebagai medium untuk menukar setiap masalah menjadi projek yang berjaya dengan mendengar, memahami dan respond secara efektif.

IKLAN

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI