Melihat gaya hidup mewah Jinkee Pacquiao hari ini pasti membuatkan ramai yang berasa cemburu. Mana tidaknya, selain dilimpahi dengan kesenangan wang ringgit… isteri kepada salah seorang senator popular di Filipina yang juga atlet tinju terkemuka dunia ini juga cukup bertuah kerana dikurniakan ‘harta’ paling bernilai iaitu lima orang cahaya mata mereka. Yang pasti, Jinkee memiliki apa yang diimpikan setiap wanita. Kebahagiaan berkeluarga, kaya, ternama dan berjaya!

Namun di sebalik kemewahan yang dinikmati hari ini, Jinkee dan suaminya Manny Pacquiao pernah melalui liku hidup yang sukar. Mereka pernah hidup sengsara kerana selain kerjaya tinju suami yang kurang bersinar, Pacquiao juga dikhabarkan seorang suami yang gemar berfoya-foya, kuat merokok, kaki judi, kaki minum serta suka cari gaduh.

IKLAN

Dek kerana sikap negatif suami, Jinkee pernah terfikir untuk bercerai namun kerana sayangkan ikatan yang telah terbina… dia sanggup bersusah-payah membantu membina semula kerjaya suami sehingga berjaya seperti sekarang. Menurut GMA News, pasangan ini kembali menghangatkan hubungan yang kian retak menanti belah dengan menikmati bulan madu kali kedua mereka.

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!Dan buat pertama kalinya, Jinkee yang juga penerbit filem dan personaliti media Filipina ini hadir menemani suami tercinta ke pusat latihan tinju di Los Angeles. Dari situlah bermulanya perubahan positif Pacquiao hingga melonjakkan namanya selaku ahli tinju terkemuka dunia yang dikecapi hari ini. Berkat sokongan Jinkee dan usaha keras, Pacquiao atau lebih dikenali dengan gelaran PacMan di gelanggang tinju telah dianugerahkan Fighter of the Decade pada 27 Julai 2009.

Sehingga ke saat ini, Manny Pacquiao tersenarai dalam The 20 Richest Boxers In The World 2019 dan dia menduduki tangga keenam dengan meraih pendapatan setinggi USD190 Juta. Memetik laporan Forbes pula Pacquiao antara 2019 The World’s Highest-Paid Athletes Earnings dengan pendapatan berjumlah sekitar USD26 Juta bagi setiap perlawanan yang dimenanginya.

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Berdasarkan Post Magazine… ahli tinju berkenaan dilaporkan membeli rumah agam di Beverly Hills bernilai USD12 Juta yang dahulunya pernah didiami rapper Sean Combs. Pada 2010 Pacquiao dicalonkan sebagai Philippine House of Representatives dan bergelar Senator pada tahun 2016.

Jinkee yang kini berada di Los Angeles dilihat cukup gembira dengan apa yang dimilikinya hari ini dan meluangkan masa di samping anak-anak dan keluarga dengan mengunjungi taman tema popular, membeli-belah di butik mewah selain beriadah bersama lima anaknya di kediaman elit mereka di sana.

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

IKLAN

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Mengintai Instagram wanita berusia 40 tahun ini, Jinkee turut memperlihatkan gaya hidup mewah dengan berkongsi kediaman mereka yang besar dan eksklusif serta cita rasa fesyennya. Gemar bergaya dengan jenama mahal dari hujung rambut ke hujung kaki… Jinkee turut mempunyai koleksi beg tangan Hermes pelbagai saiz dan jenis.

IKLAN

Bahkan dia juga merupakan penggemar jenama Christian Dior, Chanel, Louis Vuitton dan banyak lagi. Itu belum lagi kira kasut, jam tangan, baju, cermin mata hitam dan bermacam-macam aksesori lain yang ada dalam simpanannya.

Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta! Kehidupan Mewah JINKEE PACQUIAO, Isteri Senator Filipina & Ahli Tinju Berpendapatan USD190 Juta!

Bukan hanya Jinkee bahkan kelima-lima anak mereka turut mengenakan persalinan mewah dan eksklusif dari label terkemuka. Disebabkan status suami sebagai senator dan antara ahli tinju terkaya di dunia… keluarga ini dikawal dengan beberapa pengawal peribadi yang mengiringi percutian mereka tidak kira di dalam mahupun luar negara.

 

 

Sumber: Post Magazine & Forbes / Foto: Instagram Jinkee Pacquiao

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI