JAMIE CHUA

Bukan 10 atau 20 tapi lebih 200 koleksi beg tangan mewah Birkin ada dalam simpanan socialite Singapura, Jamie Chua. Lebih mengujakan, salah satu daripada koleksi tersebut adalah antara yang termahal di dunia!

IKLAN

Kongsi Jamie dalam satu temu bual, “Ia adalah ‘Himalayan Crocodile Birkin’ yang diperincikan dengan emas putih dan 245 butir berlian. Ia juga merupakan salah satu di antara beg Birkin paling mahal di dunia.”

Ternganga tengok ‘harta karun’ Jamie yang disusun kemas dalam almari kaca berkeluasan 65 kaki persegi. Ruang berkenaan dibina khas untuk menempatkan koleksi beg tangan mewah tersebut dan harga minimum bagi satu beg tangan Birkin dianggarkan bernilai 8, 000 USD atau bersamaan lebih RM 33, 000. Bagi koleksi terhad dan eksklusif Birkin pula boleh mencecah sehingga jutaan ringgit!

Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Chua 蔡欣颖 (@ec24m)

Itu belum termasuk jumlah beg tangan pelbagai jenama mewah lain seperti Chanel, Christian Dior, Louis Vuitton dan sebagainya.

Bukan saja beg tangan, Jamie juga mempunyai lebih 300 pasang kasut. Apa yang pasti, sepatu milik ibu kepada dua orang anak ini bukan calang-calang kerana yang paling murah pun berharga sekitar RM 6, 000. Salah satu kasut yang dimilikinya adalah ‘Louboutin Spiked Heels’ bernilai hampir RM15, 000 namun usahawan produk kecantikan ini akui ia pernah membuatkan kakinya terluka ketika memakainya.

Tidak dilupakan, himpunan busana dan aksesori daripada berbagai-bagai jenama dimuatkan di dalam ruang simpanan eksklusif Jamie berkeluasan 700 kaki persegi. Terasa seperti di butik label fesyen mewah. Paling mengejutkan, kamar ini turut dilengkapi dengan imbasan cap jari Jamie. Bukan senang-senang dapat masuk ya!

IKLAN

Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia!

Mendekati personaliti ini, Jamie Chua sebenarnya bekas pramugari Singapore Airlines sebelum berkahwin dengan jutawan Indonesia, Nurdian Cuaca.

Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia!
Jamie bersama anaknya

Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia! Kemewahan JAMIE CHUA, Ada Lebih 200 Beg BIRKIN & Antara Termahal Di Dunia!

IKLAN

15 tahun mendirikan rumah tangga, mereka akhirnya bercerai pada tahun 2010 dan Jamie menuntut nafkah daripada bekas suami kira-kira RM1.9 juta. Pasti ramai yang beranggapan wanita kaya dan sangat menjaga penampilan seperti Jamie sanggup menghabiskan masa di gimnasium untuk kekal langsing. Realitinya, dia tak pernah langsung pergi ke gimnasium walaupun sekali sepanjang hidupnya.

 

 

Sumber: The Asian Parent Singapore
Kredit foto: Instagram Jamie Chua