Tidak dinafikan, kecantikan adalah sesuatu yang universal untuk diperkatakan kerana apa yang cantik bagi kita belum tentu lagi dipandang indah oleh orang lain. Masing-masing memiliki tafsiran tersendiri bagi definisi kecantikan namun apa yang pasti, ramai bersetuju bahawa untuk tampil cantik berseri memerlukan pelbagai rutin penjagaan.

IKLAN

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
Untuk kelihatan cantik, ia tidak seharusnya tertumpu kepada satu rutin penjagaan atau petua kecantikan semata-mata sebaliknya membabitkan pelbagai perkara dari dalam dan luar. Pendek kata, kecantikan secara keseluruhan.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
Selepas berjaya melahirkan ramai usahawan muda yang ingin bergelar usahawan dan selebriti menerusi platform THE GIRLS REPUBLIQUE atau TGR yang dibangunkan sejak Jun 2018, kini pengasasnya, Datin Marlinda Rafikah Mohamad Rozi mengintai pula peluang terlibat secara serius dalam bidang perniagaan.

Tampil dengan produk kosmetik jenama Glassskin by Lyndarafikah, produk yang menjalani proses penyelidikan dan pembangunan (R&D) selama tiga tahun itu turut diuji sendiri oleh Marlinda sebelum mengambil keputusan untuk menjual kepada umum.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri“Produk ini telah menjalani proses penyelidikan dan pembangunan (R&D) selama tiga tahun dan diuji sendiri oleh saya selama tujuh bulan. Alhamdulillah sejak menggunakan produk ini saya mendapati kulit wajah saya semakin sihat dan berseri.

“Salah satu faktor saya mengeluarkan produk kecantikan ini kerana penjagaan kulit sangat penting untuk setiap individu. Saya juga hendak mendidik masyarakat supaya berhenti menggunakan produk yang mengandungi bahan-bahan terlarang seperti hydroquinone dan merkuri,” ujarnya ketika ditemui di majlis pelancaran produk baru-baru ini.

Ibu kepada empat cahayamata ini yakin setiap produk kecantikan yang dihasilkan mempunyai kelebihan dan keistimewaanya yang tersendiri. Oleh itu, soal persaingan dengan jenama dari Korea tidak menjadi halangan untuk produk lokal ini melangkah seiringan dengan jenama dari negara yang digelar K-Pop itu.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
“Saya percaya produk kecantikan sentiasa ada ‘demand’ tersendiri. Satu kepuasan apabila pengguna menggunakan produk tempatan. Saya juga mendapat maklum balas yang positif daripada kakitangan yang telah mencuba sendiri produk ini.

IKLAN

Rata-rata mengatakan produk ini membantu masalah jerawat yang mereka hadapi, selain muka yang kusam menjadi putih, bersih dan sihat,” katanya yang turut menggunakan produk ini ketika hamil cahayamata keempat.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
Tambahnya lagi, produk kosmetik yang dihasilkan mengandungi bahan-bahan selamat dan berkualiti serta sesuai digunakan oleh kaum lelaki dan wanita seawal usia 16 tahun. Antara bahan-bahan yang digunakan termasuklah rice bran oil, Korean acacia honey, yam bean, chamomile, aloe vera, red seaweed, gotu kola, Black fern dan liquorice root. Produk ini juga bernotifikasi dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

IKLAN

KEPAKARAN SUAMI JADI SANDARAN
Menyentuh soal pendorong dirinya untuk menceburkan diri dalam bidang perniagaan, wanita cantik berusia 34 tahun ini amat berterima kasih terhadap suami tersayang, Dato Abd Rahman Soltan kerana menjadi tulang belakang untuk dirinya menceburkan diri dalam bidang perniagaan kecantikan ini.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
“Suami saya merupakan seorang jurutera kimia dan mempunyai kilang membuat produk milik keluarga yang sudah beroperasi lebih 40 tahun. Kilang tersebut sudah menghasilkan banyak produk tempatan dan ada diantaranya di eksport ke luar negara.

Kepakaran Suami Jadi Sandaran, Datin Lynda Rafikah Hasilkan Jenama Kecantikan  Sendiri
“Berbekalkan pengalaman selama 40 tahun dan ditambah pula dengan bahan berkualiti tinggi yang digunakan dalam produk ini, saya yakin ramai yang akan berpuas hati kerana produk yang dihasilkan setanding dengan produk antarabangsa yang ada di pasaran sekarang,” katanya lagi.

Glassskin mengandungi lima produk hebat iaitu pelembap muka, pencuci muka, serum, toner dan krim pelindung matahari atau sunscreen.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI