UYAINA ARSHAD

Bukan sahaja bijak mengacara bahkan Uyaina Arshad juga berbakat besar dalam industri lakonan. Figura yang semakin meningkat naik popularitinya ini ternyata seorang yang sangat disenangi dan cukup profesional dalam kerjaya. Buktinya, sejak pembabitan awal Uyaina dalam industri hingga ke hari ini namanya terkenal disebabkan kejayaan yang diraih. Malah wanita cantik ini juga bebas daripada sebarang kontroversi.

Bersandarkan wajah ceria, keramahan dan kepetahannya berbicara selain pencapaian membanggakan saban tahun, tidak hairanlah graduan jurusan undang-undang ini dilantik sebagai Duta Ariani yang baharu! Ia pastinya menjadi satu lagi lakaran istimewa dalam hidup Uyaina kerana diberi kepercayaan membawa jenama muslimah terkenal berkenaan ke satu tahap yang lebih tinggi. Tahniah!

IKLAN

Khabar gembira itu dikongsikan sendiri oleh Uyaina di laman Instagram miliknya pada pertengahan Januari lepas. “MashaAllah, Alhamdulillah Yana telah dilantik menjadi Duta baharu Galeri Ariani together with my sisters Bella Dally & Mira Filzah. Thank you to my new Ariani Family especially Datin Farah Philip, Kak Ain Rahim, Kak Fazreen Ramli, Tj Nizam and let’s grow together.”

Dalam pada itu, Uyaina turut berkongsi sesi fotografi pertamanya sebagai Duta kepada lebih sejuta followers. “A sweet memory that I will forever remember. And to be honest, it still feels surreal! Yana nak share sikit pasal relationship Yana dengan Ariani. Sebenarnya, Yana & Ummi dah pakai Ariani since dulu lagi.

Bertahun-tahun lamanya. Kualiti terbaik, design sentiasa baru. Kalau tudung termasuk dalam mesin basuh pun batu dia tak tertanggal langsung! So, bila tahun 2021 ni Yana diterima menjadi sebahagian daripada wajah brand tu, alhamdulillah syukur. Thank you my Galeri Ariani family.”

IKLAN

Menyingkap pencapaian Uyaina, dia memulakan karier dalam bidang pengacaraan selepas menjuarai Pengacara Jemputan Nona yang kemudian terus mencipta nama di luar negara menerusi pertandingan Puteri Muslimah Asia 2018. Seakan tidak puas dengan mengacara, Uyaina mencuba potensi diri dengan menceburi bidang lakonan dan terbukti Uyaina mampu menjayakan watak yang diberi dengan sebaik mungkin.

Antara drama yang pernah dibintangi Uyaina termasuk Curi-Curi Cinta, Lelaki Kiriman Tuhan dan Perempuan Tanpa Dosa.

IKLAN
Pesona Uyaina Arshad
Ketika menjayakan program Ratu Hijabista di samping Puan Sri Normala
Di samping Tan Sri Shahrizat Abdul Jalil
Uyaina bersama ibu dan kakak tersayang

Dalam temu bual bersama Nona suatu ketika dulu, Uyaina menyifatkan ibunya ialah individu terpenting yang banyak memberi galakan untuk dia menceburi karier seni. “Yana masuk dalam industri ini pun disebabkan Ummi. Yana pertama kali masuk dalam industri sebab Yana join pertandingan Nona Manis.

So daripada pertandingan tu, dia yang tengok iklan dan kata Yana why not you hantar application dan cubalah mana tahu ada rezeki. Cuba punya cuba.. dapat, menang lepas tu jadi hos Nona. Dari situ ia bermula. Yana rasa semua kejayaan ini pun disebabkan Yana dapat restu dari dia.”

 

 

Kredit: Instagram Uyaina Arshad