IKLAN

Mimpikita yang terkenal dengan signature tersendiri serta rekaan cetakan eksklusif baru-baru ini telah berkolaborasi dengan Chinese tea house terkenal, Dolly Dim Sum.

Hasil daripada kolaborasi tersebut maka terhasilnya menu berbuka puasa yang akan dilancarkan pada Ramadhan 2022 ini.

Seiring dengan kempen raya 2022 Mimpikita yang meraikan persaudaraan, menu kolaborasi tersebut juga diinspirasikan dari memori dan ikatan persahabatan antara pengasas Dolly Dim Sum iaitu Dolly dengan sahabat-sahabatnya itu yang digelar “The Kita Girls”. Ia juga dicetuskan dari kegemaran mereka terhadap dim sum.

IKLAN

Selain itu, kolaborasi istimewa ini juga bagi meraikan menu tradisi masyarakat Cina yang digabungkan dengan cita rasa Melayu yang sesuai dinikmati di kala berbuka puasa.

IKLAN

Seleksi menu akan berada di seluruh outlet Dolly Dim Sum bermula pada 1 Ramadhan iaitu Pandan Gula Melaka, Tart Telur, Nasi Goreng Ikan Bilis, dan Osmanthus Agar-Agar.

Kesimpulannya, kolaborasi ini sangat istimewa buat Nurul, Mira dan Syera Zulkifli atas kerjasama mereka bersama Dolly Dim Sum yang diasaskan oleh 2 adik beradik perempuan iaitu Lim Meng Lu dan Lim Meng Jan.