Sebagai usahawan wanita sukses, memiliki kediaman yang mewah merupakan aset yang paling berharga. Pelaburan hartanah akan jadi aset yang sangat berguna dan boleh meningkat nilainya. Melihat keindahan dan kemewahan kediaman milik 6 usahawan wanita sukses ini menunjukkan mereka benar-benar berjaya dalam perniagaan masing-masing. Jom kita tinjau kediaman 5 usahawan wanita ini.

IKLAN

Hartini Sulaiman
Wanita ini merupakan Pengasas Karisma Empayar Sdn Bhd dan Karisma Gold & Jewellery. Tinie Sulaiman membina kediaman yang terletak di sebuah Kawasan perkampungan di Gual Periuk, Rantau Panjang, Kelantan. Dari jauh villa seluas 11,350 kaki persegi kelihatan megah berdiri. Mengemudi perniagaan sambil dibantu oleh suami tersayang ini memilih konsep modern English Glam Luxury.

Faziani Rohban
Pengasas kosmetik Dnars, Faziani Rohban telah meninggalkan kita pada Mei 2019. Sudah menjadi rezeki Majalah Nona dapat menjejakkan kaki ke kediaman mewah ini sewaktu berkunjung ke Kelantan. Memiliki lapan cahaya mata, salah seorang anak arwah Faziani iaitu Irdiena Hakim berusia 18 tahun dikatakan memiliki raut wajah paling iras dengan ibunda tersayang. Irdiena juga aktif menaikkan kembali empayar kosmetik ibu tersayang.

Rozana Mumtaz
Rumah Teemor hasil garapan pasangan suami isteri yang juga pemilik Reka Teemor, Rozana Mumtaz dan Faiz Sabari. Mengambil inspirasi rumah Limas Johor yang berusia lebih 60 tahun milik peninggalan keluarga. Menariknya rumah berwarna putih berkonsepkan moden klasik kolonial nampak mewah dan eksklusif ini pernah menjadi kediaman Nura Medina lakonan Fazura dalam drama Hero Seorang Cinderella.

Nabilah Nazib
Wanita cantik ini menguruskan bisnes produk penjagaan rambut yang diberi nama Sugardoll. Mempunyai personaliti menarik dan sering merendah diri cukup membuat figura bernama Nur Nabilah Mohd Nazib atau Bella, mudah untuk didekati. Walaupun masih muda Bella membuat pilihan bijak dengan memiliki kediaman sebagai aset berharga.

IKLAN

Datin Seri Nur Shahida
Memulakan perniagaan dari bawah dan terus dinamik menakluki pasaran kosmetik tempatan bukanlah semudah yang disangkakan. Datin Seri Nur Shahida Mohd Rashid beruntung dapat menghidu peluang yang terbentang dan bergelar jutawan pada usia muda. Membeli aset berupa rumah merupakan pilihan bijak yang dipilih oleh Datin Seri Nur Shahida bersama suami Dato’ Seri Aliff Syukri Kamarzaman. Setiap ruang kediaman milik pasangan ini mempunyai konsep yang berbeza.

IKLAN

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI