Perayaan Tahun Baru Cina bakal menjelma tidak lama lagi. Sudah tentu pelbagai persiapan sedang rancak dilakukan untuk menyambut kedatangan tahun arnab ini. Arnab dalam Zodiak Cina melambangkan kewaspadaan, maruah, kecerdasan, cepat dan kesuburan.

IKLAN

Mudahnya Sediakan Menu Sihat Dengan Ketuhar Gelombang! Dapur Lebih Bersih, Hidangan Lebih Sihat!

Jadi, soal pemakanan juga merupakan aspek yang perlu diberi perhatian untuk menyambut kedatangan tahun baharu ini.
Usah risau menyediakan hidangan untuk makan besar bersama keluarga sempena Tahun Baru Cina kali ini kerana Samsung memperkenalkan ketuhar gelombang mikro dengan fungsi memanggang yang memudahkan tugas memasak di dapur!

Mudahnya Sediakan Menu Sihat Dengan Ketuhar Gelombang! Dapur Lebih Bersih, Hidangan Lebih Sihat!
Grill Microwave Oven with Healthy Grill Fry Function terbaharu dari Samsung ini mempunyai ciri-ciri istimewa yang sememangnya memenuhi aspek gaya hidup masa kini yang mementingkan makanan yang sihat, berkualiti tetapi menjimatkan masa memasak.
Antara ciri istimewa yang ditawarkan Samsung Grill Microwave Oven dengan fungsi pemanggangan sihat ini jelas terlihat dari sudut rekaannya yang unik dan moden di mana ia dilengkapi teknologi sentuhan kaca pada panel tetapan. Sekali pandang, ia jelas kelihatan premium dan amat bersesuaian untuk dapur moden masa kini.
Model Samsung Bespoke ini sememangnya kelihatan premium untuk dapur moden masa kini apatah lagi disertakan dengan ciri-ciri yang memudahkan kerja menyediakan menu untuk keluarga!
Untuk model Samsung Grill Microwave Oven 30L yang penulis gunakan ini, ia membawakan kod warna Glam Sky Blue yang merupakan pilihan warna yang baharu diperkenalkan oleh Samsung. Selain daripada warna ini, anda juga boleh memilih dua warna baharu yang lain seperti Jeju Yellow dan Jeju Green atau anda juga boleh mendapatkan tiga warna sedia ada seperti Clean Pink, Clean Mint dan Pure Black.

IKLAN

Mudahnya Sediakan Menu Sihat Dengan Ketuhar Gelombang! Dapur Lebih Bersih, Hidangan Lebih Sihat!
Penulis sememangnya jatuh cinta terhadap rona Glam Sky Blue pada pandangan kasar ia kelihatan seperti warna kelabu kebiruan. Apabila ia diletakkan di bawah pencahayaan yang baik, warnanya seakan berubah sedikit tetapi ia tidak memberi kesan langsung terhadap definisi ketuhar gelombang mikro dengan sentuhan moden.
Menyentuh mengenai saiz dan berat pula, ia mempunyai saiz yang sederhana dan bersesuaian dengan table top dapur sederhana hingga ke dapur moden yang lengkap dan canggih dengan pelbagai peralatan memasak yang moden.
Menurut laman rasmi Samsung, ketuhar ini menampilkan saiz luaran sebesar 517 x 297.3 x 425.3 mm, manakala ruang muatan sekitar 20/40ft dan berat 15.9kg. Ia tergolong dalam kategori convection. Ia dilengkapi dengan sistem pengedaran berganda atau Triple Distribution System yang unik.
Sistem ini membantu mengedarkan gelombang mikro dalam 3 arah berbeza, supaya ia mencapai setiap sudut dan menembusi makanan di setiap bahagian. Hasilnya, makanan akan dimasak dengan lebih teliti dan sekata.
Berpeluang mencuba sendiri produk ini, penulis menyediakan ayam panggang dengan menggunakan mode memanggang menggunakan teknologi gelombang mikro. Hasilnya, penulis mampu menyediakan hidangan ayam panggang dengan kaedah memanggang yang sekata dan masak sempurna!
Selain sesuai untuk hidangan berat seperti lauk pauk yang berasaskan ayam, ikan dan daging, Samsung Grill Microwave Oven 30L ini juga boleh digunakan untuk pamanasan manisan seperti kek, pastri serta puding.

IKLAN

Mudahnya Sediakan Menu Sihat Dengan Ketuhar Gelombang! Dapur Lebih Bersih, Hidangan Lebih Sihat!
Usai proses menyediakan hidangan, kini tugas membersihkan Samsung Grill Microwave Oven 30L ini tidaklah mengambil masa yang lama untuk dibersihkan kerana ia mudah untuk dibersihkan selain disertakan perlindungan anti bakteria dan bahagian interior yang hygienic dan durable. Penulis amat berterima kasih terhadap bahagian ketuhar yang diperbuat daripada seramik jenis enamel yang tidak membuatkan kotoran minyak melekat lebih dalam pada binaannya. Walau secanggih mana pun teknologi yang diperlihatkan, tanpa binaan untuk ketuhar yang mudah dibersihkan, pasti ia tidak cukup untuk menarik minat para ibu di dapur bukan?
Jadi, usah buang terlalu banyak masa menyediakan hidangan untuk musim perayaan ini jika anda memiliki ‘pembantu’ khas di dapur. Samsung Grill Microwave Oven adalah pembantu terbaik menyediakan hidangan musim perayaan yang sihat untuk seisi keluarga!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI