Ruang tamu merupakan tempat paling awal dilihat oleh tetamu yang datang berkunjung. Maka, seharusnya ruang tamu dihias secantik mungkin supaya ia kelihatan menarik sekaligus membuatkan tetamu rasa selesa dan teruja ketika melihat dekorasi ruang tamu anda.

IKLAN

Namun begitu jangan lupa faktor ketenangan dan keselesaan juga perlu diambil kira. Selain sofa dan meja utama, terdapat juga beberapa item tambahan yang walaupun nampak biasa tetapi sebenarnya ia MESTI ada di ruang tamu.

KERUSI TAMBAHAN

Dalam ruang tamu sudah pasti tersedia set sofa yang lengkap dengan mejanya. Namun begitu, perhatikan semula adakah set sofa itu mencukupi untuk menampung seluruh penghuni rumah termasuk jumlah tetamu?

Kalau anda rasa masih belum mencukupi maka kerusi tambahan mesti ada di ruang tamu sebagai persediaan. Tak perlu yang terlalu besar atau mewah, yang penting kerusi tambahan itu mampu memenuhi keperluan saat diperlukan.

Nak Jadikan Ruang Tamu Tempat Paling Tenang & Selesa, Tiga Item Utama Ini MESTI Ada

JAM DINDING

IKLAN

Jam dinding bukan saja berfungsi sebagai penghias ruang tetapi juga sebagai penjaga waktu. Apabila terlalu asyik berbual dengan tetamu pasti akan membuatkan kita sering terlupa pada waktu. Sebagai tuan rumah anda mungkin segan untuk menyuruhnya segera pulang takut dianggap tidak sopan pula. Maka itulah pentingnya ada jam dinding di ruang tamu.

Nak Jadikan Ruang Tamu Tempat Paling Tenang & Selesa, Tiga Item Utama Ini MESTI Ada

IKLAN

HIASAN

Jadikan hiasan sebagai item yang mesti ada di ruang tamu. Tak perlu takut kalau anda kehabisan idea kerana ada banyak item hiasan di pasaran yang boleh dimanfaatkan untuk mencantikkan ruang tamu.

Contohnya gambar keluarga, koleksi gambar percutian, bunga hiasan, barangan antik, lukisan atau hiasan-hiasan lain. Ruang tamu anda pasti akan kelihatan lebih mempesonakan.

Nak Jadikan Ruang Tamu Tempat Paling Tenang & Selesa, Tiga Item Utama Ini MESTI Ada

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI