Baru-baru ini, Duli Yang Maha Mulia (DYMM) Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah Alhaj dan DYMM Tengku Permaisuri Selangor Tengku Permaisuri Norashikin berkesempatan berkunjung ke Dubai.

IKLAN

Dalam kunjungan Baginda berdua kali ini, Sultan Selangor dan Tengku Permaisuri Norashikin melawat Museum of The Future yang terletak di Financial District, Dubai, Emiriah Arab Bersatu.

Sepanjang lawatan tersebut, Baginda amat kagum dan tertarik dengan reka bentuk luar bangunan berkenaan yang dilengkapi kaligrafi puisi nukilan pemimpin tertinggi di Dubai, Sheikh Mohammed Rashid Al Maktoum mengenai masa depan UAE.

Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian!

Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian!

Bahagian dalamnya setinggi 7 tingkat menempatkan ruang pameran untuk ideologi inovatif, interaktif dan futuristik serta menampilkan kecerdasan buatan (A.I.). Muzium ini dilaporkan mula dibuka secara rasmi pada 22 Februari 2022.

Menerusi perkongsian foto-foto lawatan DYMM Sultan Selangor dan Tengku Permaisuri Selangor di Facebook rasmi Selangor Royal Office kelihatan Baginda berdua tampil dengan gaya santai namun cukup bergaya.

Mesra berpimpinan tangan, Sultan Selangor kelihatan segak dengan kemeja biru lembut yang dipadankan bersama seluar jeans biru dan blazer rona cerah.

IKLAN

Melengkapi gaya tersebut, Sultan Selangor dilihat mengenakan tali pinggang dan kasut sneakers jenama Hermes. Sementara Tengku Permaisuri Norashikin pula selesa dengan kemeja polos hitam labuh dan seluar kuning lembut sambil menjinjing beg tangan hitam Hermes.

Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian! Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian! Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian! Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian! Pasangan Romantis, Penampilan SULTAN SELANGOR & TENGKU PERMAISURI NORASHIKIN Di Dubai Jadi Perhatian!Sepanjang berada di Dubai, Sultan Selangor dan Tengku Permaisuri Selangor turut berkenan berangkat melawat ke Mohammed Bin Rashid Library (MBRL).

Baginda dibawa oleh Ketua Pegawai Eksekutif MBRL, merangkap Ahli Lembaga Pengarah, Dr. Mohamed Al Mazrouei ke ruang-ruang utama perpustakaan berkenaan yang mula dibuka kepada umum Jun lalu.

IKLAN

Baginda dalam pada itu turut kagum dengan reka bentuk bangunan tujuh tingkat yang menempatkan sejumlah 1.1 juta koleksi buku-buku dalam 30 bahasa.

Selain daripada buku-buku ilmiah dari serata dunia, Baginda tertarik melihat sendiri koleksi naskhah Al-Quran lama, transkrip kaligrafi dan peta-peta bersejarah.

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI