Elegan, mewah dan sofistikated. Tiga perkataan ini sudah cukup menggambarkan keindahan ruang kediaman milik pengasas instant turban, Ilham Echenta. Ternyata, anak jati Melaka berusia 37 tahun ini cukup kreatif dalam menata gaya kediamannya.

IKLAN

Pemilik Kediaman Mewah Serlah Kreativiti DIY, Rona Biru-Putih Cetus KetenanganMenariknya, Echenta berjaya menzahirkan idea mengikut kreativiti sendiri. Suaminya turut membantu dalam merealisasikan dekorasi impian Echenta. Apa yang penting Echenta bijak bermain dengan elemen-elemen mewah, elegan serta sofistikated di samping memilih biru gelap dan putih sebagai rona dasar bagi kediaman ini. Bermula daripada susun atur perabot sehinggalah kepada pemilihan barangan perhiasan, segalanya terlihat sempurna.

Pemilik Kediaman Mewah Serlah Kreativiti DIY, Rona Biru-Putih Cetus Ketenangan“Untuk dekorasi semuanya idea saya. Selain memenuhi minat sendiri, saya juga gemar melakukan DIY dekorasi bagi mengisi masa lapang. Ini juga merupakan obsesi saya. Bagi saya warna biru dan putih mampu mencetuskan suasana ceria memandangkan kami mempunyai tiga orang anak yang masih kecil dan aktif.

Pemilik Kediaman Mewah Serlah Kreativiti DIY, Rona Biru-Putih Cetus KetenanganDi samping itu, warna biru dan putih juga dapat membantu saya menghilangkan stres dan keletihan sebaik pulang daripada kerja. Warna biru juga dapat memberikan ketenangan pada jiwa dan minda. Selalunya rujukan saya banyak kepada gambar-gambar dekorasi rumah dari luar negara. Saya akan mencari dekorasi-dekorasi yang sesuai untuk diterapkan di bahagian-bahagian tertentu kediaman agar kelihatan lebih luas dan lapang.

IKLAN

Pemilik Kediaman Mewah Serlah Kreativiti DIY, Rona Biru-Putih Cetus KetenanganLagi satu, tujuan saya memilih warna biru gelap ialah untuk menyembunyikan kotoran contohnya yang terdapat pada perabot. Maka, warna biru gelap ini dapat membantu. Walaupun saya juga sukakan warna beige atau rona tanah, tetapi memandangkan anak-anak masih kecil saya gantikan dengan warna biru dan putih ini,” kongsi Echenta yang gemar mengumpul koleksi kasut dan beg tangan. Echenta gemar tampil dengan gaya chic, urban dan ranggi untuk penampilan diri.

IKLAN

Pemilik Kediaman Mewah Serlah Kreativiti DIY, Rona Biru-Putih Cetus KetenanganKredit Foto: Instagram Echenta

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI