Badan dah kurus tapi pipi pula nampak tembam ditambah pula dengan dagu yang berlapis! Jadi apa nak buat? Sebenarnya, tanpa perlu menjalani pembedahan serta mengeluarkan kos yang banyak pun masih ada cara yang lebih mudah, selamat dan semula jadi untuk melenyapkan masalah dagu berlapis. Tinggal rajin atau tidak sahaja.

IKLAN

Walaupun prosesnya tidak sepantas rawatan moden namun cara ini lebih mudah dilakukan pada bila-bila masa dan di mana jua. Apa yang penting konsisten dan sabar, itulah kunci kejayaan utama untuk mendapatkan bentuk wajah tirus serta dagu yang runcing.

Perlu ke bantuan alat-alat pelik menguruskan wajah seperti yang banyak dijual di Internet? TIDAK. Anda ikut saja 4 cara di bawah ni!

AMBIL UBAT IKUT DOS

Apa saja jenis ubat ubatan pasti akan terkandung bahan-bahan kimia sekaligus berisiko untuk mendapat kesan sampingannya dalam jangka masa panjang. Salah satunya ialah pembengkakan kesan pengambilan ubat berlebihan tanpa nasihat doktor. Pembengkakan ini bukan hanya terjadi pada badan bahkan juga wajah. Ia juga tidak bagus untuk organ dalaman.

BANYAK MINUM AIR PUTIH

Pipi Tembam, Dagu Pun Dah Berlapis? JANGAN PANIK! Kembalikan Bentuk Wajah Dengan Urutan & Senaman

Lemak dipercayai mudah larut dengan air putih. Maka disarankan untuk mengamalkan meminum air putih sebanyak 8 gelas sehari. Bukan hanya di badan malah lemak di sekitar wajah juga akan berjaya dikurangkan apabila anda mengamalkan meminum air putih setiap hari. Minimum adalah 2 liter.

IKLAN

BUAT URUTAN RAHANG

Juga salah satu cara bagi menghilangkan lemak di pipi dan dagu yang boleh dipraktikkan di rumah. Namun pastikan caranya betul kerana boleh menyebabkan kulit kendur. Lakukan dengan betul. Bukan saja lemak dapat dikurangkan bahkan aliran darah pun menjadi lancar.

IKLAN

Caranya, urut wajah dari atas ke bawah. Kemudian teruskan urutan dari dagu ke atas menuju pipi. Seterusnya, tepuk-tepuk lembut di bahagian dagu menggunakan ais batu dan tuala hangat selama setengah jam.

SENAMAN WAJAH

Pipi Tembam, Dagu Pun Dah Berlapis? JANGAN PANIK! Kembalikan Bentuk Wajah Dengan Urutan & Senaman

Lakukan senaman wajah pada waktu senggang secara rutin. Proses metabolisme menjadi lebih sempurna dengan sel kulit wajah yang lebih segar melalui senaman wajah. Lemak akan mudah terbakar dan hilang. Caranya, pegang leher dengan kedua-dua tangan kemudian angkat kepala ke atas agar dapat merenggangkan otot rahang. Buat 10 kali sehari untuk hasil yang terbaik.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI