Di sebalik senyum dan tawanya, tersimpan kisah hidup yang sukar diungkapkan selebriti bernama Zarina Zainuddin. Meskipun status sebagai isteri kedua bukan lagi rahsia namun segala onak ranjau yang dilalui ibu kepada empat cahaya mata ini disimpan kemas daripada perhatian masyarakat. Kedengaran agak cliche, tapi hakikatnya wanita yang hidup bermadu pasti tidak lepas daripada pandangan serong khalayak.

IKLAN

Bersikap terbuka menzahirkan kisah pelayaran bahtera rumah tangga yang dinikmatinya selama 25 tahun, luahan hati Zarina yang menyambut ulangtahun perkahwinan pada Jumaat lepas ini nyata menyentuh emosi ramai wanita.

“13 Julai 1993 tarikh keramat saya selamat dinikahkan dengan seorang lelaki dan menjadi isteri keduanya.. saat ini saya tahu sekeping hati wanita lain hancur berderai.. Walaupun perkahwinan saya atas izinnya tapi dia terluka di saat saya baru mengejar bahagia. Perkahwinan dalam usia saya 22 tahun.. saat itu saya cuma katakan padanya saya takde sesiapa kakak hidup saya macam lalang ditiup angin, ke kiri ke kirilah saya ditiup angin. Ke kanan ke kananlah saya.

Ramai Wanita Sebak Lepas Baca Luahan Hati ZARINA ZAINUDDIN Ini, Memang Tabah!

Kalau kakak izinkan saya kahwin, alhamdulillah dengan izinnya kahwinlah saya nun jauh di seberang sana.

Selepas 3 bulan kahwin suami saya berkata pada saya. Abang kahwin dengan Ina sebab abang kesian saja. Kakaklah segala-galanya dalam hidup abang. Lepas kahwin baru abang sedar abang lebih perlukan dia. Kalau Ina nak cinta, cinta ni tak ada.

Kalau sabar adalah nanti.. kahwinlah saya tanpa cinta dan saya masih ingat lagi kata suami saya, abang taknak isteri yang abang keluar ikut depan dia keluar ikut pintu belakang. Kalau nak jadi seorang wanita harus belajar bersabar dan sabar dan sabar..

IKLAN

Ramai Wanita Sebak Lepas Baca Luahan Hati ZARINA ZAINUDDIN Ini, Memang Tabah!

Ramai Wanita Sebak Lepas Baca Luahan Hati ZARINA ZAINUDDIN Ini, Memang Tabah!

IKLAN

Terima kasih abang.. sabar itu separuh dari iman. Semoga ini semua menjadi pedoman dan pengajaran untuk semua. Anda boleh dapat cinta tapi anda tidak akan dapat menguasai cinta. Cinta itu mahal dan hanya untuk Allah sahaja yang lain berserahlah padanya. Saya pernah buat silap.. tapi anak-anak ini banyak menyedarkan saya kuasa Allah lebih hebat dari segalanya.”

Mungkin selama ini ada yang beranggapan menjadi isteri kedua pasti dibuai dengan belaian mesra dan serba indah belaka. Realitinya nyata berbeza dengan apa yang ditanggung aktres berbakat ini. Pun begitu, Nona pasti ada hikmah di sebalik apa yang berlaku dan menjadikan Zarina lebih matang mendepani hari-hari mendatang di samping keluarga tersayang.

Allah tidak menduga hambaNya melebihi kemampuan mereka. Berlapang dadalah menempuh dugaan yang ‘dikirimkan’. Moga ujian ini membuatkan kita lebih cekal.

Sumber: Instagram Zarina Zainuddin

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI