Selama mengenali suami, Farahaini cukup tertarik dengan sikap suaminya yang bukan sahaja pemalu dan penyabar malah sangat mementingkan keluarga. Paling penting ialah dapat menerima keluarganya dengan baik. Sementara suaminya pula, dia tertarik dengan Farahaini kerana sikapnya yang kontra iaitu garang, peramah dan penyayang.

Farahaini Dato’ Haji Abdul Rahim dan Mohd Afiq Farhan Datuk Seri Mohd Zuki saling mengenali sejak tujuh tahun lalu. Tiga tahun mereka menjadi rakan biasa dan selepas itu hubungan mereka bertukar menjadi serius sebelum mengambil keputusan untuk menjadi pasangan suami isteri yang sah.

IKLAN

Farahaini kini berusia 25 tahun yang merupakan graduan dari Iowa State University. Kini Farahaini menguruskan perniagaan keluarga. Manakala suaminya pula yang juga berusia 25 tahun merupakan lulusan dari University of Hertfordshire, United Kingdom. Mohd Afiq Farhan merupakan Eksekutif di Badan Berkanun.

Sikap Garang FARAHAINI Bikin Hati MOHD AFIQ FARHAN Makin Sayang!

Sikap Garang FARAHAINI Bikin Hati MOHD AFIQ FARHAN Makin Sayang!

PERKENALAN

“Pertemuan kami berlaku secara spontan. Kami berkenalan melalui rakan kerana saya belajar di sekolah perempuan manakala suami pula di sekolah lelaki. Pertemuan pertama berlaku ketika kami menyaksikan perlawanan rugbi sekitar tahun 2011.

Ketika itu saya dibawa oleh rakan. Di situlah bermulanya titik permulaan kami. Persahabatan kami kian erat apabila kami menyambung pelajaran di Shah Alam.

Sikap Garang FARAHAINI Bikin Hati MOHD AFIQ FARHAN Makin Sayang!

Selepas setahun kami terpaksa berjauhan kerana saya melanjutkan pengajian di Amerika manakala suami pula di UK. Walau berjauhan kami tetap menghubungi antara satu sama lain serta sentiasa memberikan nasihat, kata-kata semangat dan sokongan.

IKLAN

Bermula dari saat itulah bibit percintaan bermula. Suami meluahkan perasaannya ketika saya melawat kota London bersama keluarga,” ungkap Farahaini.

Sikap Garang FARAHAINI Bikin Hati MOHD AFIQ FARHAN Makin Sayang!

MAJLIS

IKLAN

Tarikh 7 Julai 2018 dipilih bagi menyatukan dua hati ini sebagai pasangan suami isteri yang sah. Majlis berlangsung di Hotel Sheraton Petaling Jaya bertemakan rona putih dan hijau. Farahaini tampil anggun dalam busana pernikahan rekaan Man Kajang. Flair Design bertindak selaku perancang dekorasi perkahwinan.

Keesokan harinya berlangsung majlis resepsi pihak pengantin perempuan yang masih menjadikan Hotel Sheraton Petaling Jaya sebagai lokasi. Kali ini perancang dekorasi perkahwinan mereka ialah Kayangan Gallery berkonsepkan moden. Rekaan Azura Couture sememangnya tidak pernah kalah sehingga menyerlahkan kejelitaan asli yang dimiliki oleh Farahaini.

Sikap Garang FARAHAINI Bikin Hati MOHD AFIQ FARHAN Makin Sayang!

Pada 15 Julai 2018 berlangsung pula majlis resepsi pihak pengantin lelaki di Dewan Seri Endon Bangunan Puspanitapuri. Majlis berkonsepkan tradisional menggunakan paduan rona keemasan. Kedua mempelai tampil berseri tatkala menyarungkan busana rekaan Man Kajang.

“Sepanjang persiapan perkahwinan kami banyak berselisih faham. Namun, bagi kami itu semua dugaan untuk mendirikan rumahtangga. Alhamdulillah kami tetap bersyukur dengan dugaan itu kerana yakin pasti ada hikmah di sebaliknya. Paling penting kami sudah selamat diijabkabulkan sebagai suami isteri yang sah,” luah Farahaini. Pasangan ini memilih Maldives sebagai destinasi bulan madu.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI