Terkedu kejap bila Amyra Rosli beritahu dia sebenarnya sangat suka dengan makanan manis. Iyalah, macam mana tak terkejut. Tengok tubuh langsing Amyra sekarang, mesti ramai yang anggap isteri Amar Baharin ini seorang pengamal diet tegar. Tak makan nasi, jaga makan dan elak hidangan bergula.. macam tip kebanyakan orang yang menjaga berat badan. Tapi realitinya, Amyra bukan jenis wanita yang obses hendak kekal ramping.

IKLAN

Berjaya mengekalkan susuk tubuh zaman anak dara walaupun sudah mempunyai seorang anak, Amyra yang ditemui ketika Majlis Moments In The Kitchen Panasonic Cooking X Amar & Amyra.. bersyukur sebab tidak berdepan masalah hendak menurunkan berat badan. Katanya, “Mungkin juga sebab busy dan letih jaga anak. Myra memang suka makan manis-manis macam aiskrim. Tapi bila Myra dah rasa macam body ada yang tak kena.. Myra akan reduce gula selama 3 hingga 4 hari. Taklah terus elakkan. Tetap makan tapi Myra kawal semua tu bila badan mula rasa tak best.”

Celah Amar, “Apa yang saya nampak dia start jaga makan dari 100 hari berpantang lagi. Memang dia jaga sampailah sekarang.”

Pun begitu, baik Amyra mahupun Amar.. pasangan romantis ini mengakui selesa membuat senaman ringkas hanya di rumah. Menurut aktres cantik ini lagi, suaminya banyak membantu dan memberi semangat untuk bersenam.

IKLAN

Mengulas rutin Amyra sejak bergelar isteri dan ibu, selebriti berusia 27 tahun ini memberitahu dia juga seorang yang suka memasak. Diusik rajin masuk ke dapur hanya setelah berkahwin, sambil tertawa Amyra melontar bicara.

“Tak.. sebenarnya dari dulu dah terbiasa ke dapur sebab Myra anak sulung dan tak ada maid. Sayalah yang kena uruskan adik-adik. Pada saya, pandai, sedap atau tak makanan yang dimasak, belakang kira. Kalau adik-adik nak makan apa-apa, saya google je resipi. Alhamdulillah, jadi.

Mira suka masak dan lepas kahwin pun memang selalu masak. Tapi sejak ada Anaqi, rutin Myra sekarang lebih kepada menjaga dia,” akhirinya penuh telus.

IKLAN