Walaupun memegang status sebagai seorang Datin, namun bukan menjadi halangan untuk wanita ini mencipta kejayaan sendiri. Datin Thalia Baiduri bukan sahaja lambang seorang isteri, ibu dan anak yang serba menyenangkan bahkan seorang usahawan sukses.

IKLAN

Sungguhpun berperwatakan feminin namun tersemat dalam diri wanita ini semangat luar biasa. Memulakan perniagaan di awal usia 18 tahun benar-benar telah mematangkan Datin Thalia dalam sebuah kehidupan.

“Walaupun pernah beberapa kali gagal tetapi saya akan terus mencuba untuk mencari tapak dalam membina kerjaya yang sangat dicintai ini. Saya pernah melalui fasa ‘jatuh terduduk’ namun ia langsung tidak pernah mematahkan semangat untuk terus berjuang.

Pendedahan awal dalam dunia perniagaan membuatkan saya terus kuat melangkah dalam menerokai bidang perniagaan secara lebih mendalam. Saya sudah didedahkan dengan dunia perniagaan oleh kedua ibu bapa sejak kecil lagi. Saya nekad mahu membina perniagaan sendiri sebaik sahaja tamat persekolahan.

Tak Kekok Berniaga Dari Kecil, Inilah Rupanya Alasan DATIN THALIA BAIDURI Pandai Buat Duit!

Jatuh bangun dalam membina empayar perniagaan telah benar-benar membuka mata saya untuk menilai setiap kegagalan. Kegagalan adalah guru yang paling berharga. Daripada situ kita belajar mengenal karakter orang, siapa kawan dan siapa lawan.

Saya pernah mencuba pelbagai jenis perniagaan seperti perniagaan berasaskan makanan dan perkhidmatan salon. Namun selepas mengandung Aayan, saya menjual semuanya demi menjaga anak dalam kandungan.

Kini saya sudah bersedia untuk memulakan kembali dan akan terus mencuba untuk mencari tapak dalam membina empayar perniagaan sendiri. Saya mula berjinak-jinak dalam perniagaan kosmetik.

Langkah saya yang pertama adalah menjual wangian iaitu Meirose Perfume. Menggarapkan wangian yang menjadi trend masa kini Meirose hadir dengan tujuh wangian untuk wanita dan tiga wangian untuk lelaki,” terang Datin Thalia yang pantang menyerah kalah ini.

IKLAN

Ketika diajukan pertanyaan tentang mengapa mahu menceburi bidang perniagaan berasaskan kecantikan, tuturnya lembut, “Sebagai seorang wanita, saya memang gemarkan kecantikan. Saya suka kelihatan cantik dan wangi.

Idea mengeluarkan Meirose Perfume ini lahir apabila ramai yang sering bertanya wangian apa yang sering saya pakai. Mereka gemar haruman yang sering saya pakai. Maka lahirnya Meirose Perfume bagi memenuhi impian setiap orang yang bertanya.

Bermula daripada kecil-kecilan kini walau hanya baru enam bulan beroperasi saya sudah mempunyai agen di seluruh negara,” jelas Datin Thalia yang bercita-cita untuk mencebur diri dalam perniagaan pembinaan ini dan dikenali ramai sebelum berusia 40 tahun.

IKLAN

Tak Kekok Berniaga Dari Kecil, Inilah Rupanya Alasan DATIN THALIA BAIDURI Pandai Buat Duit!

Kejayaan biasanya memerlukan sokongan padu daripada orang di sekeliling. Datin Thalia juga turut beruntung kerana mempunyai keluarga yang sentiasa menyokong jatuh bangunnya dalam membina kerjaya.

“Saya bersyukur kerana mempunyai suami yang sangat memahami dan sentiasa menyokong apa sahaja yang saya lakukan. Dalam membina kejayaan dalam perniagaan suami sering memberi motivasi dan kata nasihat untuk saya terus maju ke hadapan.

Keluarga saya memainkan peranan penting dalam perjalanan saya memajukan diri dan kerjaya. Ibu dan adik-adik merupakan tonggak utama untuk saya terus berdiri. Tanpa mereka mungkin saya tidak akan berdiri seperti sekarang ini,” ujar Datin Thalia yang merupakan anak sulung daripada tiga orang adik-beradik perempuan.

Tak Kekok Berniaga Dari Kecil, Inilah Rupanya Alasan DATIN THALIA BAIDURI Pandai Buat Duit!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI