Kematangan, penyayang serta gemar membantu antara sifat dimiliki oleh Jeffri yang berjaya menambat hati Marina. Lebih-lebih lagi, Jeffri pandai mengambil hati keluarga Marina sekaligus menguatkan lagi keyakinan wanita cantik ini untuk hidup bersama jejaka pilihan hati.

Bagi Jeffri pula selain manja, penyayang dan memahami Marina juga seorang yang mengambil berat. Namun Marina seorang yang cukup mementingkan kesempurnaan khususnya dari segi kerja dan tegas dalam membuat keputusan. Ternyata, Marina Mohd Noor dan Jeffri Rahmat Low saling melengkapi.

IKLAN

Tanpa Lamaran Istimewa, MARINA & JEFFRI Cipta Bahagia Dengan Cara Tersendiri!

PERKENALAN

“Kami mula kenal semasa sedang menuntut di University of Sunderland, United Kingdom sekitar tahun 2013. Mulanya kami sekadar berjiran dan tidak pernah bertegur sapa. Suatu hari Jeffri dan rakan serumahnya menjemput saya dan rakan-rakan ke majlis harijadi salah seorang rakannya. Itulah pertama kali berbual.

Sebulan selepas itu Jeffri mengajak pula saya makan malam. Hubungan kami makin akrab dan serasi hari demi hari. Hubungan kami berjalan lancar sebarang halangan. Ia sedikit pun tidak menjejaskan pengajian kami sebaliknya lebih membakar semangat kami berdua.

Dua tahun selepas itu barulah Jeffri bertemu keluarga saya. Alhamdulillah keluarga saya dapat menerima Jeffri. Begitu juga keluarga Jeffri yang menerima saya seadanya. Kami bersyukur keluarga kedua belah pihak merestui hubungan ini. Majlis merisik berlangsung pada Julai 2016. Tiada majlis pertunangan sebaliknya kami terus bernikah,” kongsi Marina.

Tanpa Lamaran Istimewa, MARINA & JEFFRI Cipta Bahagia Dengan Cara Tersendiri!

Tanpa Lamaran Istimewa, MARINA & JEFFRI Cipta Bahagia Dengan Cara Tersendiri!

TANPA LAMARAN ISTIMEWA

Tanpa lamaran istimewa daripada Jeffri sudah cukup memberi keyakinan buat Marina. Apa yang penting Jeffri berjaya menawan hati keluarganya. 25 Februari 2017 termeterailah ikatan suci pasangan ini sebagai suami isteri yang sah.

Marina yang berusia 29 tahun merupakan seorang Pegawai Farmasi berkelulusan Ijazah Sarjana jurusan Farmasi. Sementara Jeffri pula lulusan Ijazah Sarjana Muda jurusan Perniagaan dan Pengurusan. Jeffri kini berusia 28 tahun bertugas sebagai Eksekutif Logistik. Kedua-duanya graduan dari University of Sunderland, United Kingdom.

MAJLIS

IKLAN

Marina dan Jeffri melangsungkan majlis pernikahan dan resepsi pada hari yang sama disaksikan oleh ahli keluarga, sanak saudara terdekat serta rakan-rakan. Berkonsepkan dalam taman, pasangan ini menggunakan khidmat Deco by Dnora sebagai perancang perkahwinan. Kedua mempelai indah dalam busana berkonsepkan moden rona putih dan keemasan. Kecantikan asli Marina terserlah dengan sentuhan solekan daripada makeupbycwfarah. Sementara persalinan raja sehari daripada Innai Red.

Tanpa Lamaran Istimewa, MARINA & JEFFRI Cipta Bahagia Dengan Cara Tersendiri!

“Semua teman serumah Jeffri bersetuju untuk menjadi pengapitnya sebagai mana impian Jeffri yang mahu melihat rakan-rakan baiknya berada di majlis istimewa ini. Begitu juga saya yang mahu semua teman baik ketika di Sunderland turut serta dalam majlis perkahwinan ini. Alhamdulillah mereka sudi hadir biarpun ada yang sibuk dengan karier di Singapura.

Salah satu momen mencuit hati yang tidak dapat kami lupakan ialah ketika Jeffri sukar memahami loghat asli Terengganu sekaligus tidak dapat menjawab beberapa soalan daripada Tok Kadi. Namun alhamdulillah segalanya berjalan lancar,” ungkap Marina.

IKLAN

Tanpa Lamaran Istimewa, MARINA & JEFFRI Cipta Bahagia Dengan Cara Tersendiri!

Marina menerima sebentuk cincin, mas kahwin sejumlah RM252 diambil bersempena dengan tarikh perkahwinan, minyak wangi, set kecantikan, beg tangan dan Iphone. Jeffri pula menerima sebentuk cincin, minyak wangi, dompet, kasut, jam tangan, tali pinggang dan Iphone. Atas permintaan arwah bapa, Marina tidak menerima wang hantaran. Wsvs.com bertindak selaku videografer untuk majlis resepsi Marina dan Jeffri.

BULAN MADU

Berhasrat untuk melihat bunga sakura dan menjelajah Jepun, pasangan ini memilih tarikh 19 April 2017 untuk berbulan madu selama dua minggu. Antara destinasi yang dikunjungi ialah Osaka, Kyoto, Lake Kawaguchiko dan Tokyo. AMY MOHD

Kredit Foto: SYAHMI AZMAN PHOTOGRAPHY

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI