Pernah melalui episod penceraian selepas 4 tahun melayari kehidupan rumah tangga bersama bekas suami, Rizal Ashram Ramli atau Jejai dan dikurniakan sepasang cahaya mata Putra Rayfal,4 dan Putri Raysha, 3, Fasha Sandha dilihat sentiasa positif dan bahagia meneruskan kehidupan. Bahkan, apabila ditanya tentang perkara masa lalu yang ingin diubah jika diberi peluang, Fasha menganggap semuanya sebagai pengalaman yang mengajar dirinya untuk menjadi lebih baik.

IKLAN

Tidak Ada Masa Lalu Ingin Diubah FASHA SANDHA , Kini Semakin Bahagia!

“Sebenarnya tidak ada apa-apa perkara masa lalu yang saya rasa nak ubah kerana semua pengalaman masa lalu menggembirakan saya. Baik atau buruk ia mengajar saya untuk menjadi siapa diri saya yang sebenarnya. Selain itu, pengalaman masa lalu juga membuatkan saya berasa lebih bahagia dengan kehidupan sekarang ini”, jelas pemilik nama penuh Nur Fasha Sandha Hassan berusia 34 tahun ini.

Selain itu, ketika ditanya lagu yang sering diputarkan apabila putus cinta pelakon cantik ini menjawab,”Kalau putus cinta, saya tidak mainkan lagu-lagu sedih sebaliknya mendengar lagu-lagu yang akan menceriakan saya seperti Single Ladies- Beyonce”.

Menjadi lumrah sebagai seorang selebriti, ada yang akan disenangi dan tidak kurang juga dibenci. Setelah dua dekad berkecimpung dalam dunia seni, Fasha dilihat sudah ‘masak’ dengan peranga-perangai netizen yang sering melemparkan kata-kata negatif kepada dirinya.

Tidak Ada Masa Lalu Ingin Diubah FASHA SANDHA , Kini Semakin Bahagia!

IKLAN

Most of the time saya akan membiarkan saja komen-komen negatif tersebut. Namun, bila ada masa terluang dan anak-anak tidak ada bersama dengan saya, saya akan membalas komen-komen tersebut dan ‘mengajar’ sedikit bahasa-bahasa mereka ini”, kata Fasha ketika ditemui untuk sesi fotografi muka depan Majalah Nona di Studio Karangkraf.

Melihat dari mata kasar Fasha Sandha sememangnya mempunyai raut wajah yang manis dan sentiasa tersenyum. Namun disebalik kelembutan itu, terselit semangat luar biasa memperjuangkan prinsip yang menjadi pegangan hidupnya.

IKLAN

Tidak Ada Masa Lalu Ingin Diubah FASHA SANDHA , Kini Semakin Bahagia!

“Bagi pendapat saya, artis juga seorang manusia biasa dan tiidak ada istilah ‘milik masyarakat’. Kita sebagai seorang artis, ada hak untuk fight balik. We cannot be hypocrite all the time. Saya ada fighter spirit dalam diri dan akan terus fight for my own right!”, tegas Fasha yang berzodiak Aries.

Itu lah semangat fighter yang perlu ada dalam diri setiap wanita walaupun diuji dengan pelbagai dugaan dan cabaran dalam kehidupan. Apa pun yang terjadi, terus pandang ke hadapan dan fikir untuk memperbaiki kelemahan diri sendiri dan bukannya terus menunding jari.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI