Menempa nama sebagai seorang penyanyi terkenal bukan tiket untuk Mila Jirin duduk bergoyang kaki. Sikap yang tidak pernah kenal putus asa dan berani mencuba, sehingga kini berbangga dengan kekukuhan Bizmilla Catering sebuah pakej perkhidmatan lengkap perkahwinan.

IKLAN

“Pada mulanya saya hanya terlibat dalam perniagaan berasaskan makanan sahaja. Pada tahun 2010 saya telah membeli sebuah restoran dekat Tasik Prima Puchong yang dikenali sebagai  Restoran Embun Urai. Alhamdulillah sehingga ke hari ini restoran tersebut masih beroperasi dan banyak berjasa kepada kami suami dan isteri.

Mula-mula Kerjaya Sebagai PENYANYI Kini MILA JIRIN Sudah Jadi Usahawan Bertaraf JUTAWAN

Kami menyediakan segala kelengkapan perkahwinan bakal mempelai hanya perlu menyediakan door gift dan kad undangan perkahwinan sahaja. Sebenarnya saya sangat terhutang budi dengan suami yang tidak pernah jemu mengajak dan mengajar saya tentang selok-belok perniagaan. Ingat lagi ketika saya berusia 19 tahun, suami (ketika itu teman lelaki) mengajak saya berniaga. Dia kata you should start. Namun ketika itu, saya masih tidak matang dan bersifat keanak-anakan dan mahu enjoy dunia remaja. Namun, alhamdulillah suami banyak memberi bimbingan dan motivasi diri saya agar tidak terus hanyut dalam dunia remaja yang tanpa arah tuju.

Sampai ke hari ini saya masih belajar sebab saya tidak mahu terleka. Saya juga banyak membaca buku-buku motivasi, kisah kejayaan orang-orang ternama, keusahawanan dalam negara dan juga luar negara. Kebanyakan pengalaman yang dikongsi oleh orang-orang berjaya ini adalah sentiasa belajar untuk menjadi yang terbaik,” jelas penyanyi yang telah menghasilkan sebuah album kompilasi yang bertajuk Best of Mila.

Mula-mula Kerjaya Sebagai PENYANYI Kini MILA JIRIN Sudah Jadi Usahawan Bertaraf JUTAWAN      Mula-mula Kerjaya Sebagai PENYANYI Kini MILA JIRIN Sudah Jadi Usahawan Bertaraf JUTAWAN

Dalam semua perniagaan pasti terdapat persaingan, begitu juga dengan perniagaan perkhidmatan perkahwinan ini, “Bagi saya untuk kekal relevan perlu sentiasa upgrade our service dan jaga perkhidmatan kita. Misalnya dewan perkahwinan kami setiap suku tahun kami akan tukar mengikut trend yang popular. Tidaklah tetamu yang hadir melihat dewan yang sama sahaja sepanjang zaman. Kami juga akan come out dengan new package dan sebagainya.

IKLAN

 

 

IKLAN

 

 

 

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI