SARANG burung merupakan ‘suplemen kecantikan’ yang mempunyai seribu satu manfaat. Perkembangan teknologi dan industri pada hari ini telah memanfaat khasiat sarang burung dalam penghasilan produk seperti kosmetik dan juga sebagai produk makanan tambahan.

IKLAN
Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Sarang burung premium kaya pelbagai khasiat

Menyedari kepelbagaian khasiat yang boleh diterokai jenama Eve Essential telah meneroka pasaran menghasilkan produk berasaskan sarang burung yang berkualiti tinggi untuk pasaran tempatan dan antarabangsa.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Pengarah Urusan Evreen Empire Sdn Bhd,, Nurlyana Darwesh

Nurlyana Darwesh selaku Pengarah Urusan Evreen Empire Sdn Bhd, jenama Eve Essential merupakan jenama yang menghasilkan produk berasaskan sarang burung yang berkualiti tinggi dan hanya menggunakan bahan mentah sarang burung gred premium sahaja.
Siapa sangka, graduan dalam bidang Sarjana Ekonomi Kewangan dari University of Southampton United Kingdom ini pada awalnya bertugas sebagai Penganalisa Pelaburan ini banyak memberi manfaat untuk dirinya sebelum menceburkan diri dalam dunia perniagaan. Mana tidaknya, tugas sebagai Penganalisa Pelaburan yang memberikan ruang untuk dirinya mengkaji dan mencadangkan strategi pelaburan untuk syarikat.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!“Selepas lebih setahun bertugas sebagai Penganalisa Pelaburan, saya mengambil keputusan untuk berhenti bekerja dan menceburkan diri dalam bidang perniagaan secara serius. Secara jujurnya, saya suka berniaga. Saya dilahirkan dan dibesarkan dalam keluarga yang minat berniaga. I could not see myself doing anything than business,” ujar Lyana yang mempunyai pengalaman dalam beberapa industri seperti peruncitan,makanan, kontrak kerajaan dan bidang pekerjaan professional.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!Ketika ditanya mengenai idea untuk menceburkan diri dalam perniagaan berasaskan sarang burung, menurut Lyana tercetusnya idea menghasilkan produk berasaskan sarang burung premium dan asli hasil dorongan ibu tercinta.
“Ibu, Norizan binti Md Zan merupakan pengamal tegar sarang burung. Selama ibu mengamalkan sarang burung dalam diet harian beliau, saya langsung tidak tertarik untuk mencuba. Kerana bagi saya, ianya makanan yang mahal, sehinggalah saya sendiri rasa “keajaiban” sarang burung ketika hamil anak pertama.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa! Dari situ, saya fikir kenapa tidak saya komersilkan resipi ibu saya ini? Ianya sedap dan juga berkhasiat. Pasti ada permintaan. Saya fikir waktu itu, ini adalah peluang yang besar. Ketika itu kesedaran tentang khasiat dan kebaikan sarang burung masih lagi rendah.
Dari situ, saya mula melakukan penyelidikan tentang sarang burung dan mengembangkan formula yang konsisten dan sesuai untuk dipasarkan. Eve Essential mula memasuki pasaran secara rasminya pada bulan Ogos 2017,” ujar Lyana yang amat berterima kasih kepada ibu tersayang yang turut menjadi pendorong dan idola untuk dirinya berjaya.
Tambah Lyana lagi, prospek perniagaan berasaskan sarang burung amat besar walaupun pada awalnya kesedaran masyarakat tentang produk berasaskan sarang burung masih rendah.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Selebriti Puteri Sarah dilantik menjadi duta produk Eve Essential

“Sepanjang pengalaman dan kaji selidik yang kami jalankan, ramai yang masih ragu ragu dan skeptikal dengan produk sarang burung. Kami mempunyai misi yang besar. Selain untuk menghasilkan produk berkualiti tinggi, kami juga berazam untuk mendidik masyarakat tentang manfaat sarang burung. Perjalanan kami masih jauh.
Pada tiga tahun pertama, fokus untuk menguatkan brand awareness di Malaysia menjadi agenda utama Evreen Empire Sdn Bhd. Dalam masa yang sama, segala perancangan untuk mengembangkan sayap ke peringkat antarabangsa juga sudah mula digerakkan.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Eve Essential sudah mempunyai pengedar di Brunei, Singapura, Indonesia dan juga United Kingdom.

Berpeluang untuk memasarkan produk Australia dan Thailand merupakan antara langkah Lyana mengukuhkan jenama Eve Essential di mata dunia. Selain itu, produk ini sudah mempunyai pengedar di Brunei, Singapura, Indonesia dan juga United Kingdom.
Melihat bagaimana syarikat Bumiputera ini gigih membina jenama sehingga ke peringkat antarabangsa, tidak hairanlah mengapa Eve Essential dipilih oleh Perbadanan Kemajuan Multimedia (MDEC) sebagai top 25 companies untuk segmen industri kecantikan dan kesihatan dibawah program Digital Business Accelerator pada tahun 2020.

IKLAN

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!“Kejayaan Eve Essential harini merupakan hasil titik peluh para pengedar yang berjuang bersama untuk menaikkan jenama Eve Essential. Mereka adalah asset kami. Saya berasa bangga dan bersyukur, sepanjang bersama Eve Essential, lebih ramai mampu meningkatkan taraf hidup masing masing. Lebih ramai mampu membayar zakat, lebih ramai yang berani keluar dari zon selesa dan lebih ramai yang mempunyai duit sendiri terutamanya wanita.
Dari awal penubuhan Eve Essential, saya sangat menititik beratkan kempen memperkasakan wanita. Wanita perlu berdikari, wanita perlu ada sumber pendapatan sendiri, wanita perlu ada rasa “empowered” dan yakin diri. Dari situ, kebanyakkan kempen Eve Essential adalah berkisar tentang memperkasakan wanita. Kempen memperkasa wanita sentiasa mendapat sambutan yang tinggi setiap kali dilancarkan, Lebih 70% pengedar merupakan golongan suri rumah yang kini mempunyai kerjaya,” ujar Lyana penuh bangga.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Foto: ig @eveessential.my

Melihat pandemik Covid19 sebagai peluang untuk mengembangkan jenama, Eve Essential menjadikan situasi ini sebagai peluang berkongsi rezeki dan memberi peluang untuk individu lain menjana pendapatan.
“Sejak bermulanya PKP pada bulan Mac lepas, kami dapat melihat pertambahan minat dari rakyat Malaysia untuk menambah sumber pendapatan secara sepenuh masa dan separuh masa. Terdapat peningkatan yang mendadak untuk jumlah pengedar Eve Essential. Kebanyakan mereka berniaga secara serius dan juga secara sampingan.

IKLAN
Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Antara rangkaian produk Eve Essential yang menggunakan sarang burung premium untuk memberikan manfaat terbaik buat para pengguna.

Dalam usaha mengembangkan perniagaan sehingga ke peringkat tertinggi, Lyana tidak pernah lupa memastikan keseimbangan antara urusan perniagaan dan memanjatkan kesyukuran terhadapNya yang menurunkan rezeki untuk dirinya.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!“Saya sentiasa memohon dan berdoa kepada Allah untuk bantu saya, bimbing saya jika saya rasa lelah dengan perjuangan ini. Saya sentiasa memanjatkan doa supaya Allah memudahkan urusan perniagaan saya, supaya saya boleh membantu lebih ramai lagi orang dan semoga apa yang saya rancang berjalan dengan baik. Selebihnya, saya tawakal dan serahkan segalanya kepada Dia,” ujar Lyana.
Tidak pernah lupa bagaimana perniagaan ini dijalankan, Lyana menetapkan matlamat dan sentiasa berusaha untuk meningkatkan lagi kemahiran dalam dunia perniagaan.
“Pada awalnya, bisnes hanya untuk ada pendapatan sendiri dan berkongsi manfaat sarang burung sahaja. Apabila sudah mempunyai pengedar,tanggungjawab saya menjadi lebih besar. Saya perlu memastikan mereka berjaya bersama saya. Saya juga ada staf dan team syarikat yang mencari rezeki bersama Eve Essential. Saya merupakan kemudi kapal perniagaan saya. Saya perlu kuat.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!
Eve Essential menerima penghargaan sebagai penerima NONA BEST PREMIUM BIRD NEST HEALTH & BEAUTY BRAND AWARD, NONA SUPERWOMAN 2020

Mengalah tidak boleh ada dalam kamus hidup saya. Saya mempunyai support system yang kuat, terutama suami yang sentiasa ada bersama saya. Selain itu, keluarga juga sentiasa beri sokongan moral dan tenaga di saat saya memerlukan. Jika ditakdirkan saya berada dalam fasa down dalam bisnes, saya wajib bangkit untuk mereka,” ujar penerima NONA BEST PREMIUM BIRD NEST HEALTH & BEAUTY BRAND AWARD seraya mengakhiri perbualan.

Tinggalkan Kerjaya PENGANALISA PELABURAN, LYANA DARWESH Tekad Cetus Fenomena SARANG BURUNG PREMIUM. Wanita Ini Teroka Pasaran Tempatan & Antarabangsa!Eve Essential juga sedang mengadakan 2020 finale deal sehingga 28 Disember 2020. Setiap pembelian akan mendapat satu kit sample set produk penjagaan wajah dari Eve Essential yang bakal berada di pasaran tidak lama lagi. Jadilah individu terawal mencuba produk penjagaan wajah Eve Essential yang eksklusif!

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI