Siapa yang tidak ingin kelihatan muda dan segar biarpun usia semakin meningkat? Sekiranya anda juga begitu, usahlah bimbang kerana ada caranya untuk tampil muda dan cantik sepanjang masa. Ingin tahu muslihatnya?

IKLAN
  1. Ketika anda bersolek, samarkan kedutan yang mulai muncul dengan bantuan produk solekan jenis Ia dapat membantu memantulkan cahaya di samping menangkis bayangan. Penyamar cela kurang sesuai digunakan kerana ia hanya akan menyebabkan kedutan serta garis-garis halus yang berada pada wajah semakin jelas kelihatan.
  2. Selain itu, anda turut digalakkan untuk menggunakan masker. Tujuannya ialah untuk menegangkan kulit wajah anda. Di samping itu, masker turut berfungsi membersihkan segala kotoran pada pori-pori wajah seterusnya melembapkan kulit.

12 Trik Tampil MUDA JELITA! Patut Cuba Ni, No. 8 Tu Selalu Diabaikan3. Cerahkan bahagian mata anda dengan membentuk alis mata secara berhati-hati. Alis mata yang dijaga rapi akan memberikan impak mata yang hidup serta akan membingkai wajah dengan sempurna.

4. Sebolehnya, sentiasalah memakai maskara hitam untuk mendapatkan impak segar dalam kadar segera!

5. Sekiranya anda memiliki rambut yang panjang, dandanlah dengan ikatan ke atas atau poni. Selain bergaya muda, cara ini juga mudah untuk menarik kulit di sekitar bahagian dahi serta pipi anda sehingga kelihatan lebih tegang. Dengan itu, segala kedutan dan garis-garis halus dapat dilindungi.

12 Trik Tampil MUDA JELITA! Patut Cuba Ni, No. 8 Tu Selalu Diabaikan

6. Gunakan pelembap yang bagus kualitinya sebagai ‘makanan’ kepada kulit sehingga terjaga kekenyalannya.

7. Pastikan pelembap anda bebas daripada minyak mineral supaya tidak menyumbat pori-pori yang boleh mengakibatkan timbulnya jerawat.

IKLAN

8. Rawatlah wajah anda secara teratur pada setiap hari. Jangan lupa memakai pelembap, lakukan pengelupasan dua kali sebulan serta mengamalkan krim tabir suria.

9. Usah keterlaluan mencuci wajah. Mengikut Pakar Dermatologi dari University of Maryland Medical Centre, air paip boleh menyebabkan kulit kering serta kehilangan minyak semula jadi yang berfungsi untuk melembapkan kulit. Jika dicuci dengan kerap, anda akan membilas sekali minyak perlindungan ini.

IKLAN

10. Amalkan rutin penjagaan kulit yang baik. Jika anda benar-benar ingin kekal cantik dan muda, mulakan dengan rutin penjagaan kulit yang betul. Jauhi sinaran matahari terus ke kulit, sentiasa gunakan krim tabir suria dan krim pelembap serta berhenti merokok.

11. Makan secara seimbang dan minumlah air putih secukupnya. Kulit akan kekal lembap serta anjal. Selain itu, garis-garis halus juga berkurangan.

12. Jauhi stres dan amalkan senaman secara rutin. Apabila tubuh anda sihat maka ia akan memberikan kesan yang baik kepada kulit anda. Wajah akan sentiasa kelihatan bermaya dan berseri-seri.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI