Setiap hari, Menteri Kanan (Kluster Keselamatan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob akan muncul di kaca televisyen untuk menyampaikan sidang media berkaitan keadaan semasa
negara sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) susulan wabak Covid-19 melanda. Sebagai menteri yang bertanggungjawab menjaga keselamatan rakyat, Datuk Seri Ismail Sabri dilihat cukup komited melaksanakan tugas dengan sebaik mungkin. Malah, kredibiliti beliau sebagai pemimpin semakin diakui ramai kerana berjaya mengawal
situasi pandemik Covid-19.

IKLAN

Terbaru, nama Datuk Seri Ismail Sabri tiba-tiba menjadi bualan ramai. Ini selepas Ahli Parlimen Bera tersebut tampil berbeza ketika menghadiri sidang media di Putrajaya pada 18 April lepas. Mengenakan kemeja bercorak unik dan menyerlah, rata-rata masyarakat yang menonton sidang media berkenaan nyata terpikat dengan penampilan beliau. Menjengah ke ruangan komen milik menteri ini, ada dalam kalangan mereka menyifatkan penampilan Datuk Seri Ismail Sabri sebagai ‘rare’ dan tidak kurang juga yang ingin membeli kemeja sama untuk bapa mereka. Dah jadi macam trendsetter! 

Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan!
Penampilan Datuk Seri Ismail Sabri pada 18 April 2020

Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan! Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan!

Yang pasti, kemunculan pemimpin berusia 60 tahun ini turut menarik tumpuan para petugas media yang membuat liputan. Sampai mereka pun turut tidak melepaskan peluang bergambar bersama menteri berjiwa mesra ini. Walau teruja untuk bergambar tapi masing-masing tetap mengamalkan penjarakan sosial 1 meter!

Menyedari penampilannya diperkatakan sejak hujung minggu lalu, Datuk Seri Ismail Sabri dalam laman media sosialnya terpanggil untuk memberi penjelasan. “Ramai komen tentang
baju saya semalam. Sebenarnya semalam dan hari ini hujung minggu (18 dan 19 April 2020). Jadi saya pakai baju batik. Apa salahnya saya mempromosikan batik Malaysia, kan?”

Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan!
Bergambar bersama para wartawan selepas selesai Sidang Media

Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan!

https://www.instagram.com/p/B-bVAX9pk42/

IKLAN

Kagum dengar jawapan beliau. Memandangkan dirinya sering tampil untuk memberitahu keadaan semasa negara, Datuk Seri Ismail Sabri mengambil peluang mengetengahkan produk seni batik keluaran negara kepada seluruh negara dan dunia. Secara tidak langsung, masyarakat dari luar negara yang melihat baju yang dipakai Datuk Seri Ismail Sabri ini turut tertarik dengan seni batik Malaysia.

Datuk Seri Ismail Sabri menerima pelantikan sebagai Menteri Kanan merangkap Menteri Pertahanan pada 9 Mac lalu. Beliau merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang dari Universiti Malaya yang memulakan karier sebagai peguam pada 1985 selain pernah menggalas tugas sebagai Pengarah Lembaga Kemajuan Pahang Tenggara (DARA) dan Pengarah Lembaga Penggalakan Pelancongan Malaysia.

IKLAN

Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan! Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan! Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan! Baju Unik DATUK SERI ISMAIL SABRI Tarik Perhatian, Menteri Kanan Ini Tampil Beri Jawapan!

Anak kelahiran Temerloh, Pahang ini mula bergiat aktif dalam politik pada tahun 1987 dan pernah menyandang jawatan menteri antaranya Menteri Belia dan Sukan, Menteri Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (2009-2013), Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani (2013-2015) dan Menteri Kemajuan Luar Bandar dan Wilayah (2015-2018).

Datuk Seri Ismail Sabri mendirikan rumah tangga dengan Datin Sri Muhaini Zainal Abidin dan dikurniakan empat cahaya mata iaitu Nina Sabrina, Gadaffi, Nashriq dan Iqbal. Pereka fesyen terkenal iaitu Dato’ Jovian Mandagie pula merupakan menantu beliau.

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI