Isu apa yang kecoh dan sedang hangat diperkatakan kini? Sudah tentunya tentang poligami yang melibatkan kandungan yang dihasilkan oleh pempengaruh dan usahawan Abang Tesla.

Memandangkan isu poligami ini cukup sensitif, rata-rata ramai pengikut dan warga maya terkesan dengan kandungan yang direka, menganggap lelaki tersebut tidak peka dan sensitif dengan perasaan kaum wanita, terutama sekali seorang isteri.

IKLAN

“Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla!

Turut berkongsikan pandangannya tentang isu Abang Tesla ini ialah doktor selebriti, Dr Say Shazril yang sempat menegur Abang Tesla dan menganggap kandungan yang dikongsikan tidak matang dan tidak bijak.

“Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla!

“Saya mewakili persatuan wanita-wanita & isteri-isteri tersakiti terpanggil dengan kisah abang Tesla. Bila dicontentkan dirinya selesai solat & kahwin isteri kedua 3 jam lepas tu, apa yang bermain dalam pemikirannya eh?,” tulis ayah kepada dua orang cahaya mata ini.

Jelas Dr Say lagi, pemikiran Abang Tesla boleh dianggap cukup sempit jika kandungan video dimuatnaik yang menyatakan niatnya untuk berpoligami kepada isteri menerusi perbuatan solat berjemaah adalah bagi beroleh persetujuan dan restu isteri pertama.

“Kalau betullah niatnya “aku nak tunjuk kat suami luar sana aku melakukan act yang betul yakni memberitahu isteri pertamaku yang aku nak kawin lain berbanding suami-suami yang poligami belakang isteri pertama” well pikirannya sempit tersepit di situ. Tambahan bila netizen korek video lamanya belanja first wife kereta Mini, travel sana sini, dating acap kali kemudiannya paap berpoligami lagilah silap mencapap di situ.”

Tambah Dr Say lagi, “tambahan ayat bebal tebal “isteri pertama untuk dihargai & isteri kedua untuk dicintai” kalau dapat kat orang kampung nogori den direply mereka “apo p**d*knya ayat ekau jang?”. Ibarat habis madu sepah dibuang isteri pertama tu eh?

Tak pernah ke berfikir sejenak yang whatever you have now including Tesla tu berkat isteri pertama? Lepas tu mintak maaf kat para suami sebab buat isteri-isteri triggered. Isteriku relax je, tapi daku yang triggered dengan ketidakbijaksanaanmu. Buat content berpada-pada lah. Kalau nak famous congratulations memang satu Malaysia kenal dah cuma are u famous for the right reason?

IKLAN

“Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla!

“Saya tak menolak poligami sebab Islam tidak melarang mahupun mewajibkan poligami cuma apabila poligami “dicontentkan” sebegitu rupa dengan harapan untuk menormalisasikan poligami, to me its clearly wrong.

Benda boleh buat diam-diam kenapa nak kecoh-kecoh? Cukuplah family members, kenalan rapat, neighbourhood tahu, kenapa nak kecoh satu Malaysia? Walaupun daku tidak mengenalimu tapi dari short pengenalanku terhadapmu, kamu tewas dengan “kesetiaan lelaki diuji saat dia memiliki segalanya”. Next time buat content otak letak kat kepala bukan kat Tesla. Sekian dari Abang Jaguar,” akhiri Dr Say.

IKLAN

Melihat pada perkongsian Dr Say, rata-rata ramai bersetuju dengan pandangannya dan ada yang turut memberikan pandangan masing-masing tentang hal ini.

“Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla! “Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla! “Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla! “Benda Boleh Diam, Kenapa Nak Kecoh?” Wakili Para Isteri Tersakiti, DR SAY SHAZRIL Tegur ‘Content’ Poligami Abang Tesla!

Untuk rekod, Dr Say dan Dr Azura melangsungkan perkahwinan 30 Mac 2014 dan dikurniakan dua orang cahaya mata lelaki. Dr Azura kini sedang hamil anak ketiga.

***

Majalah Nona juga ada di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI