Hidup adalah pilihan. Bukan mudah sebenarnya menjadi seorang ibu dan dalam masa yang sama bergelar wanita berkerjaya. Dua gelaran ini mempunyai peranan yang berbeza maka ia memerlukan kemampuan untuk menguruskan masa sebaiknya.

IKLAN

Lakukan 5 perkara ini agar tugas anda sebagai seorang ibu dan wanita berkerjaya tidak lagi sukar.

Bergelar IBU BERKERJAYA Tak Lagi Sukar Jika Buat 5 Perkara Ini, No 2 Tu Selalu Terlepas Pandang!

BERBINCANGLAH DENGAN SUAMI

Ingat, anda bukan lagi bujang. Libatkan suami dalam setiap pengambilan keputusan terutama melibatkan keluarga. Jika anda ada masalah berbincanglah dengan suami. Antaranya berbincang tentang pembahagian kerja-kerja rumah dan sebagainya.

HABISKAN MASA BERSAMA ANAK

Selain suami, anak juga tidak boleh diabaikan. Sesibuk manapun anda tetap ‘wajib’ menghabiskan masa bersama anak. Contohnya mendengar cerita si anak, membacakan buku, menemani anak bermain dan sebagainya. Masa berkualiti bersama anak lebih berharga berbanding wang.

Bergelar IBU BERKERJAYA Tak Lagi Sukar Jika Buat 5 Perkara Ini, No 2 Tu Selalu Terlepas Pandang!

ELAK BAWA BEBANAN KERJA KE RUMAH

IKLAN

Selesaikan segala tugasan anda sebelum pulang ke rumah. Jangan campur adukkan masalah keluarga dengan kerja. Sebanyak manapun beban tugas anda di pejabat elakkan membawanya ke rumah. Serumit mana pun masalah keluarga di rumah jangan sampai mengganggu tugas anda di pejabat. Kuncinya ialah prioriti.

BAHAGIA DAN BERSYUKUR

Jangan pernah lupa untuk merasa bahagia. Sesibuk manapun anda menguruskan keluarga dan kerjaya, Lakukan dengan cinta dan ikhlas. Maka segala penat lelah akan hilang. Anda juga perlu sentiasa bersyukur dengan segala yang dikecapi hari ini.

IKLAN

Bergelar IBU BERKERJAYA Tak Lagi Sukar Jika Buat 5 Perkara Ini, No 2 Tu Selalu Terlepas Pandang!

PILIH SALAH SATU ATAU KEDUA-DUANYA?

Pokok pangkalnya kembali kepada pilihan dan komitmen. Lakukanlah dengan tenang kerana anda tak bersendirian. Ramai lagi wanita di luar sana yang melakukan perkara yang sama seperti anda.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI