Selain kasih sayang yang dicurahkan, tiada yang lebih membahagiakan bagi seorang lelaki bernama suami apabila dapat memberi kehidupan yang selesa dan sempurna buat isteri dan anak tercinta.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranBegitulah perasaan yang dikongsi oleh pereka fesyen duo ternama (Rizman Ruzaini), Ruzaini Jamil. Memuat naik satu posting di akaun Instagram baru-baru ini yang memaparkan diriya bersama isteri dan anak bergambar di hadapan kediaman baru mereka berupa sebuah banglo 3 tingkat. Cantik dan sangat mewah!

IKLAN

Lebih bermakna, Ruzaini berjaya menggenggam kunci kediaman impian pada bulan kelahirannya yang jatuh pada bulan Hijrah.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranBerjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah Kesyukuran“Alhamdulillah pada hari ini 07.08.2022 maka genaplah umur saya yang Allah SWT kurniakan hingga ke hari ini.

“Dalam banyak-banyak rezeki yang Allah kurniakan, tahun ini merupakan antara rezeki paling besar yang saya terima dariNYA iaitu dapat memiliki sebuah rumah impian untuk dijadikan syurga buat isteri dan anak saya juga tak lupa pada ibu saya.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah Kesyukuran

Menurut Ruzaini, sebelum memiliki kediaman mewahnya itu pelbagai cabaran dihadapi bersama isteri.

“Pelbagai dugaan dan cabaran juga saya dan isteri hadapi sebelum dapat menggenggam kunci rumah ini. Dapat kunci betul-betul pada bulan Hijrah, dan pada bulan kelahiran saya.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah Kesyukuran

IKLAN

Menurut Ruzaini, memiliki rumah impian juga antara salah satu janji terhadap wali isterinya untuk menyediakan sebuah ‘syurga’ buat isteri dan anak.

“Atas doa dari ibu, keluarga dan teman-teman kami, Alhamdulillah dapatlah juga saya sempurnakan janji-janji yang saya baca dihadapan wali isteri saya dahulu, untuk menyediakan tempat berteduh dan sebuah syurga untuknya dan anak kami.

“Betullah orang cakap anak itu adalah rezeki. Bukan hanya rezeki, malah pembuka jalan untuk setiap rezeki yang datang.

IKLAN

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranBuat semua yang wish dan mendoakan saya sempena harijadi saya, berbanyak-banyak terima kasih. Semoga doa-doa kalian berbalik pada empunya badan juga…Amin.”

Ruzaini dan isterinya, Nurul Hidayati Yahaya bergelar suami isteri pada Februari 2016. Pasangan bahagia ini dikurniakan seorang cahaya mata lelaki yang sangat adoreable iaitu Rahil Ruzaini yang kini berusia satu tahun.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranBerjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranBerjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranIsterinya yang berkelulusan Ijazah Sarjana Ekonomi kini bertugas sebagai Pegawai Tadbir dan Diplomatik di sebuah Kementerian.

Berjaya Genggam Kunci Rumah Impian Di Bulan Kelahiran, RUZAINI JAMIL Luah KesyukuranSemoga Ruzaini dan isteri kekal bahagia serta sukses dalam kerjaya masing-masing. Semoga jenama tersohor Rizman Ruzaini kekal unggul di persada seni fesyen tanahair dan antarabangsa.

Kredit: Instagram Ruzaini Jamil

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI