Tan Sri Vincent Tan, antara individu paling berpengaruh di Malaysia. Pengasas kepada Berjaya Corporation Berhad sebuah perniagaan konglomerat yang disenaraikan di Bursa Malaysia berusia 71 tahun ini sememangnya cukup terkenal dengan kewibawaan dan disiplin kerjanya.

IKLAN

Walau sececara rasminya melepaskan jawatan sebagai Pengerusi Bukan Bebas Bukan Eksekutif berkuat kuasa  pada 1 Mac 2023 lepas, beliau tetap meneruskan peranan sebagai penasihat bagi memberikan bimbingan kepada Lembaga Pengarah dan menyokong pertumbuhan berterusan kumpulan tersebut.

“Bersedekah, Walau Belum Kaya..” Ini Rahsia Kejayaan TAN SRI VINCENT TAN, Siap Titip Pesanan Buat Anak Muda!

Pun begitu, padanlah Vincent Tan tersenarai pada kedudukan ke-20 dalam senarai Forbes dengan nilai harta sebanyak AS $ 820 juta (RM3.51 bilion), dan kekal sebagai salah seorang individu terkaya di Malaysia sehingga kini.

Dan baru-baru ini, video tembual bekas peserta Hero Remaja dan pelakon Harris Anuar bersama Tan Sri Vincent Tan tular apabila Harris menembual beliau dalam keadaan cukup santai ketika menaiki kapal layar miliknya sambil bertanya soalan.

BACA JUGA: TAN SRI VINCENT TAN Lepas Jawatan Pengerusi, 8 Wanita Bakal Teraju Berjaya Corporation

Menerusi video berkenaan, Harris memulakan tembual tersebut dengan memuji kapal layar Tan Sri dan kemudia terus mengajukan soalan. ‘What you do for living?’ tanya Harris kepada Tan Sri Vincent Tan, lalu Tan Sri Vincent dengan selamba menjawab, ‘kerja lah, saya kerja’.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BANGKITBOTAK (@harrisannuar)

Selepas itu, Tan Sri Vincent terus memberikan nasihatnya terutama sekali kepada golongan anak-anak muda.

IKLAN

“Saya nak nasihat orang muda. Belajar rajin-rajin, selepas belajar kalau kerja kena rajin juga. Selepas dapat gaji, berapa gaji pun tak apalah. Boleh sedekah, sedekah sikit pun tak mengapa. Bersedekahlah sikit-sikit walau belum kaya, tak payah nak tunggu kaya baru nak bersedekah.

Mengintai ruangan komen hantaran video tersebut di Instagram Harris, ramai warga maya bersetuju dengan nasihat Tan Sri Vincent Tan tersebut.

Malah ada yang memuji Tan Sri Vincent yang petah berbahasa Melayu walau diaju soalan dalam bahasa Inggeris, serta personaliti Tan Sri yang humble dan soft spoken.

IKLAN

“Bersedekah, Walau Belum Kaya..” Ini Rahsia Kejayaan TAN SRI VINCENT TAN, Siap Titip Pesanan Buat Anak Muda! “Bersedekah, Walau Belum Kaya..” Ini Rahsia Kejayaan TAN SRI VINCENT TAN, Siap Titip Pesanan Buat Anak Muda! “Bersedekah, Walau Belum Kaya..” Ini Rahsia Kejayaan TAN SRI VINCENT TAN, Siap Titip Pesanan Buat Anak Muda!

***

Majalah Nona juga ada di Telegram. Mudah nak akses artikel menarik dan video-video terkini di sini. Jemput sertai sekarang –> https://t.me/majalahnona

***

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI