Punya pakej lengkap sebagai seorang wanita yang berkaliber, Nadia Shahrul Annuar atau lebih dikenali Nadia Annuar sukses mencipta nama dalam dunia pengacaraan. Kepetahan berbicara serta bijak memancing penonton tatkala beraksi di layar kaca membuatkan kehadiran Nadia dalam dunia pengacaraan amat disenangi penonton.

IKLAN

Tidak cukup dengan dunia pengacaraan Nadia juga aktif dalam dunia perniagaan. Penglibatan Nadia dalam dunia bisnes sebenarnya bermula secara rasmi sejak awal 2017.

Meskipun sibuk dengan dunia bisnes dan juga dunia pengacaraan, Nadia tetap tampil fit, cantik dan bertenaga. Apa agaknya RAHSIA di sebalik tubuhnya yang fit dan bertenaga? Jom baca apa yang Nadia kongsikan.

Nadia seorang yang amat mementingkan kesihatan dan kecantikan? Boleh kongsikan rejim penjagaan kecantikan dan juga kesihatan yang Nadia amalkan.

Setiap hari pagi saya akan ambil satu sachet Be The Glamorous Drink iaitu minuman kecantikan keluaran syarikat saya, Nadia’s Secret Sdn Bhd. Perlu banyak minum air putih dan lakukan senaman ringan untuk pastikan badan sentiasa sihat dan cergas. Daripada segi penjagaan kulit pula saya akan pastikan yang saya mencuci muka dengan baik setiap hari dan mengelakkan produk-produk yang mengandungi bahan kimia yang berbahaya.

CANTIK, LANGSING DAN BERTENAGA PERSIS ANAK DARA? Apa Agaknya RAHSIA Nadia Annuar

Bagaimana Nadia mengekalkan stamina untuk kekal aktif dan bertenaga.

  1. Kurangkan minuman bergula dan banyakkan air putih.
  2. Harus banyakkan aktiviti seperti berjalan, bersenam ringan. Jangan duduk sahaj sepanjang hari.
  3. Rehat yang secukupnya tapi jangan terlalu banyak rehat pula.
  4. Amalkan makanan yang kurang lemak, kurangkan makanan bergoreng dan lebihkan sayur sayuran. Setiap meal mesti ada sayur.
  5. Untuk kekal aktif dan bertenaga kena kawal kadar stres dan have positive attitude. Be happy.

Jika tiada masa hendak ke gimnasium atau tiada peralatan, itu bukan bermakna saya tidak boleh bersenam. Jangan jadikan alasan itu untuk tidak bersenam ya.

IKLAN

CANTIK, LANGSING DAN BERTENAGA PERSIS ANAK DARA? Apa Agaknya RAHSIA Nadia Annuar

Nah, saya kongsikan lima senaman harian yang saya buat kalau tiada masa hendak bersenam ke gimnasium  atau  tiada  peralatan senaman.

IKLAN
  1. Lompat bintang (15 kali)
  2. Push ups (10 kali)
  3. Squat Stop (12 kali)
  4. Skipping (40 kali)
  5. Sit ups (12 kali)

Ulang selama 3 hingga 4 pusingan. Jangan rehat lebih 30 saat selepas setiap pergerakan. Sambil buat cardio sempat buat 5 step senaman di atas.

CANTIK, LANGSING DAN BERTENAGA PERSIS ANAK DARA? Apa Agaknya RAHSIA Nadia Annuar CANTIK, LANGSING DAN BERTENAGA PERSIS ANAK DARA? Apa Agaknya RAHSIA Nadia Annuar

Oh! Ini rupanya RAHSIA yang diamalkan oleh Nadia untuk kekal fit, cantik dan sentiasa bertenaga. Meski sudah punya anak dua, Nadia kelihatannya persis ‘anak dara’.

 

Lubuk konten hanya untuk VVIP NONA. NONA kini di seeNI.
Download seeNI sekarang!

KLIK DI SEENI