Tak berkelip mata tengok kediaman Dr Fara Izzati yang mewah bak hotel ni. Teringin jugak nak ambil inspirasi untuk rumah sendiri. Mungkin tips ini boleh membantu realisasikan impian nak rumah cantik! 

 Menurut Doktor Fara Izzati Yusoff, rumah mewah jenis cluster di sebuah kawasan elit di Johor Bahru ini dimiliki dan disusun atur bukan sekaligus.

IKLAN

“Saya dan suami beli rumah ni kerana kami ditawarkan harga yang begitu baik dari pemaju. Zero down payment, free legal fees, diskaun unutk Bumiputera, rebat tunai, free 1 year maintenance fee dan baucar IKEA yang membolehkan saya mendekorasi rumah!” katanya.

https://www.instagram.com/p/BsAZmw6Ft6D/?utm_source=ig_web_copy_link

 Bila melihat dekorasi rumah mewah ini juga, Dr. Fara banyak berkongsi tips untuk berbelanja dengan lebih bijak.

“Saya tak banyak menabung, tapi we had a really good deals. Dengan rebat tunai, kami belanjakan untuk renovasi rumah. Duit simpanan lama dan hasil dari locum di klinik saya gunakan untuk membeli barangan dekorasi dan perabot.” katanya.

https://www.instagram.com/p/BscC6nJl3La/?utm_source=ig_web_copy_link

 

 Dalam perkongsian di Instagramnya juga beliau tidak lokek dengan tips membeli barangan perabot mewah tetapi pada harga berpatutan.

IKLAN

Begitu juga beliau berkongsi tips untuk dekorasi rumah. Walaupun beliau seorang doktor, tetapi taste dalam dekorasi ada class tersendiri!

https://www.instagram.com/p/BsZgLMtFqRg/?utm_source=ig_web_copy_link

 

IKLAN

Memang tak puas tatap foto-foto kediaman milik Dr. Fara. Mungkin ada tips dan idea ini boleh anda gunakan untuk kediaman anda!

Tip untuk dekorasi rumah dengan anak kecil

“Paling susah nak maintain dekorasi rumah bila anak-anak masih kecil. Untuk anak saya yang berusia 4 tahun, memang taka da masalah tetapi adiknya baru setahun lebih. Jadi, saya akan abwa si kecil ke tingkat 2 di mana tiada dekorasi barangan mudah pecah.

 Walau apa pun, kids will be kids. Jika kita ajar mereka sedikit demi sedikit apa yang boleh dan apa yang tidak, mereka pasti akan tahu apa yang boleh di bawa bermain dan apa yang tidak!”ujar Dr Fara.

https://www.instagram.com/p/BsZhXUkl_19/?utm_source=ig_web_copy_link