Kelibat usahawan wanita ini sememangnya boleh menarik perhatian siapa sahaja. Penampilan yang sentiasa menawan dan punya personaliti yang mempesona menjadi Vivy Yusof begitu disegani bahkan menjadi idola ramai usahawan wanita.

IKLAN

Kesempatan bertemu dengan Pengasas Bersama The dUCK Group ini sempat bertanya tentang perasaannya apabila diangkat menjadi idola dalam bidang keusahawanan yang diceburinya.

Foto: The dUCk Group
Foto: The dUCk Group

“Saya rasa sangat terharu apabila saya dianggap sebagai idola dalam perniagaan. Saya dah satu dekad (10 tahun) dalam perniagaan dah tentu banyak cabaran yang saya dah lalui. Walaupun perniagaan berkembang tapi banyak juga rintangannya,” tutur wanita yang bercita-cita tinggi ini.

Foto: Instagram @vivyyusof
Foto: Instagram @vivyyusof

Vivy Yusof juga bakal berkongsi segala pengalaman yang telah ditempuhnya dalam sebuah buku. “Saya dalam proses nak menulis buku tentang dunia keusahawanan. Apa yang bakal saya kongsikan tentang kesilapan yang telah saya dilakukan masa lalu, pengajaran yang diperolehi dan kisah bagaimana saya membina Fashion Valet Group, dUCk Group dan jenama yang lain dari mula,” kata isteri kepada Dato’ Fadzarudin Shah Anuar ini.

Vivy Yusof memang bijak merencana perjalanan bisnesnya sehingga berkembang maju. “Saya rasa jauh lagi perjalanan saya nak jadi seorang usahawan global. Bukan sahaja di Malaysia tapi seluruh dunia.

Foto: The dUCk Group
Foto: Instagram @vivyyusof

Saya nak ada jenama Malaysia yang boleh jadi global brand yang rakyat Malaysia boleh banggakan. Itulah impian saya dan doakan saya dapat sampai ke London, New York untuk kembangkan jenama Malaysia,” ucap Vivy Yusof penuh semangat.

Perniagaan Vivy Yusof sentiasa berada satu langkah ke depan. Sempat berseloroh dengannya tentang keupayaan ‘meramal’ tentang masa depan. “Saya suka membaca dan selalu buat kajian pasal jenama global apa yang di luar sana yang saya tak tahu lagi. So the hunger for knowledge itu sangat kuat dalam diri saya.

Foto: Instagram @vivyyusof
Foto: The dUCk Group

Dalam pada itu, saya ada team yang sangat bagus. Daripada segi produk, new category, retails expansion dan semualah saya dapat banyak support dari team. Saya sangat bersyukur, kami selalu brain storm, how to make the brand better and better.

IKLAN

Tapi saya rasa benda ni yang buat saya teruja macam mana nak bagi jenama ini lagi maju dan inovasi. Inovation is always value in Fashion Valet Group untuk macam mana fikir nak level up all the time for our customers,” ungkap Vivy Yusof.

Foto: Instagram @vivyyusof
Foto: The dUCk Group

Sedang sarat mengandung anak ke-4, teruja bertanya bagaimana wanita ini menyeimbangkan masa antara bisnes dan keluarga. “Nak juggle being working woman dan a mum saya rasa ini satu cabaran yang banyak wanita lalui. Saya rasa support system sangat-sangat penting dari suami, ibu bapa, rakan sekerja dan kawan-kawan.

IKLAN

We all help each other a lot. Semua sangat memahami so we need to create that eco system yang support each other. Especially wanita, we don’t bring each other down. Itu prinsip saya support other woman.

Of course you have challenging saya rasa perfect balance tu tak wujud ada masa saya sangat sibuk ada masa boleh pergi holiday dengan anak-anak and its okay. So I think all woman out there you do your best and don’t be so hard on yourself that it once at a time.

Saya suka bekerja dan berkongsi pengalaman serta cabaran dengan anak-anak. Biar mereka faham dan kami selalu ada masa seperti ketika makan bersama-sama sambil cerita pasal apa yang dilalui sepanjang hari. Mereka sekolah macam mana, mummy meeting macam mana so mereka faham.

Foto: The dUCk Group
Foto: The dUCk Group
Foto: The dUCk Group

We should engage with our kid tell them about our live so mereka jadi lebih matang,” tutur Vivy Yusof yang ditemui ketika majlis pelancaran Flagship Store kedua butik dUCK. Flagship Store yang berlokasi di Bangsar Village I ini juga merupakan butik ke-7 secara keseluruhannya. Butik dua tingkat ini juga lengkap memenuhi keperluan dUCKies apabila menawarkan perkhidmatan salon rambut, kafe, skaf galeri dan ikonik dinding dUCK.